20.07.2015 11:26

Regbistiem sapnis par Rio izsapņots

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Regbistiem sapnis par Rio izsapņots Zigismunds Zālmanis, RFC Livonia

Par spīti zaudējumiem visās piecās spēlēs Pierīgas klubu plaši pārstāvētajai Latvijas valstsvienībai regbijā-7 nav iemesla kaunēties par Portugālē notikušajā Eiropas olimpiskās kvalifikācijas turnīrā parādīto sniegumu.

"Mēs atbraucām uz šo turnīru, godīgi sakot, kā pēdējais 12. numurs. Arī sportiskā ziņā pēc rezultātiem turnīra noslēgumā mēs ieņēmām 12. vietu. Taču uzskatu, ka mums nav ko kaunēties, jo trīs no piecām spēlēm pret objektīvi spēcīgākiem pretiniekiem mēs zaudējām ar minimālu pārsvaru – par viena piezemējuma tiesu. Tas ir cienījams sasniegums un ar to var lepoties. Latvijas regbisti Lisabonā izdarīja maksimāli iespējamo," pēc turnīra beigām izteicās Latvijas Regbija federācijas (LRF) valdes loceklis Jānis Zuments.

Smagāko zaudējumu Latvijas regbisti cieta apakšgrupas turnīra pirmajā spēlē pret favorīti Vāciju – 5:31. Nākamajā cīņā pret Lietuvu latvieši lielu daļu laika bija vadībā, tomēr beigās piekāpās 17:21, kaut arī piezemējumu skaits abām komandām bija vienāds (pa trim). Izšķirošajā mačā par vietu ceturtdaļfinālā Latvijas izlasei pārsvaru pirmajā puslaikā izmantot neizdevās, un līdz ar zaudējumu 0:17 sapnis par Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm bija izsapņots.

Otrajā dienā gandarījuma turnīrā par 9.–12. vietu Latvijas regbisti piekāpās Itālijai 5:12 un Polijai 12:19. Pirmās trīs vietas un tiesības piedalīties pasaules olimpiskās kvalifikācijas turnīrā ieguva Krievija, Vācija un Rumānija.

"Tikai pirmajā spēlē pret Vāciju rezultāts bija liels, bet pārējās spēlēs visu izšķīra viens vai divi piezemējumi," LRF preses dienestam atzina galvenais treneris Edmunds Ščavinsks, kurš otro gadu ir Latvijas regbija-7 izlases galvenais treneris. "Secinājums ir viens – latviešiem vēl nepietiek aukstasinības un pieredzes šādā līmenī. Esmu ļoti apmierināts ar to progresu, kādu šī komanda ir īsā laikā sasniegusi, komandai ir potenciāls. Ja Latvijas Regbija federācijā tiks saglabāta šī sistēma, izaugsme būs neizbēgama, un varēsim raudzīties uz lielākiem mērķiem."

Kā zināms, Latvijas valstsvienības sastāvā bija iekļauti Garkalnes novada kluba "Livonia" regbisti Pavels Tulubjevs, Ainārs Bērziņš, Vigo Valdavs juniors, Valters Raņķis un Kristaps Bērziņš, kā arī Ķekavas kluba "Miesnieki" spēlētāji Elmārs Šefanovskis, Emīls Cēburs, Emīls Balodis un Toms Asejevs. Vēl turnīrā spēlēja Dāvis Bajārs no regbija kluba "Fēnikss", Nauris Bērziņš no regbija kluba "Ovāls", kā arī Dāvis Jansons no Jaunzēlandes kluba "Marist Albion RC".