20.07.2015 10:18

MTB velobraucienā "Ogre–Ikšķile" izceļas mājinieki un carnikavieši

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
MTB velobraucienā "Ogre–Ikšķile" izceļas mājinieki un carnikavieši www.sportlat.lv

Vairāk nekā trīs simti velosporta cienītāju nedēļas nogalē startēja kalnu riteņbraukšanas sacensībās "Ogre–Ikšķile". Starp laureātiem dažādās distancēs un vecuma grupās bija gan mājinieki ikšķilieši, gan Carnikavas, Baldones, Ķekavas un citu Pierīgas novadu pārstāvji.

Galvenajā 50 kilometru distancē par uzvarētāju kļuva Latvijas mēroga sacensībās titulētais "Rietumu-Delfin" komandas pārstāvis Dmitrijs Sorokins, kurš finiša līnija šķērsoja pēc stundas, 36 minūtēm un 10 sekundēm.

Piektais mērķi sasniedza Edgars Brigmanis no Baldones, kurš uzvarētājam zaudēja nedaudz vairāk par trim minūtēm un ierindojās otrajā vietā V30 vecuma grupā. Trešais šajā grupā un desmitais absolūtajā vērtējumā bija mārupietis Dairis Kuciks. Vienu pozīciju un nepilnas divas minūtes viņam zaudēja Sergejs Rodionovs no Carnikavas, kurš izrādījās labākais V50 grupā.

Labāko divdesmitniekā vēl iekļuva Rūdolfs Peslaks no Ikšķiles (12.), Valters Brežinskis no Mālpils (13.), Kārlis Smilktens un Jānis Platacis no Ikšķiles (14., 17.), Aigars Krasts no Ulbrokas (19.) un Jānis Cīmurs no Carnikavas (20.). Smilktens un Krasts turklāt ieņēma otro un trešo vietu V40 vecuma grupā.

Dāmu konkurencē otro vietu kopvērtējumā izcīnīja Maija Platace no Ikšķiles (1.57:59,5), kura uzvarētājai Leldei Ardavai zaudēja nepilnas astoņas minūtes.

Krista Ratniece no Ķekavas novada sporta skolas uzvarēja S16 vecuma grupas vērtējumā, bet otrās vietas ieguva ikšķilietes Zane Muceniece (S20 grupā) un Solvita Sika (S40).

Pusotrs simts riteņbraucēju startēja 25 km pusmaratona distancē, un starp daiļā dzimuma pārstāvēm labākā izrādījās Carnikavas sporta centra pārstāve Renāte Rodionova (59:08), par kuru ašāki bija tikai 19 vīri. Rita Golvere no Babītes novada ieņēma trešo vietu dāmu grupā, bet Roberts Beikmanis no Tīnūžiem bija trešais jauniešu V12 grupā.

Kā ierasts kalnu riteņbraukšanas sacensībās, līdz ar garākajām distancēm notika sacensības arī bērniem 300–500 metru braucienos. Pašā jaunākajā grupā meitenēm (2009.g.dz.un jaunākas) pirmo vietu izcīnīja Justīne Plukse no Salaspils novada.