18.07.2015 08:50

"Saulkrastu kokteiļa" milzu glāzi saglabā Finsters un Točs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Saulkrastu kokteiļa" milzu glāzi saglabā Finsters un Točs www.facebook.com/pages/Saulkrastu-kokteilis

Latvijas pludmales volejbola ceturtais posms pēc triju dienu cīņām piektdien īsi pirms pusnakts finišēja Saulkrastu pludmalē. Par tradicionālā turnīra "Saulkrastu kokteilis" uzvarētājiem otro gadu pēc kārtas kļuva Rihards Finsters no Babītes novada un Edgars Točs.

Divas dienas aizvadījuši kvalifikācijas un pamatturnīru, sešpadsmit pludmales volejbola pāri piektdien ķērās pie labāko noskaidrošanas izslēgšanas turnīrā. Ceturtdaļfināla fāze izrādījās liktenīga abiem galvenajiem favorītiem.

Ar pirmo numuru izliktie Armands Āboliņš un Haralds Regža divos setos negaidīti piekāpās Maksimam Hudjakovam un Pjotram Koroļovam no Krievijas, bet turnīra otrais numurs Mārtiņš Pļaviņš un Hermans Egleskalns setu galotnēs ar 0:2 bija spiesti atzīt kvalifikācijas sietu izgājušā Aleksandra Soloveja/Atvara Vildes dueta pārākumu.

Pusfinālos Finsters/Točs visai pārliecinoši ar 2:0 (21:16, 21:19) pieveica Soloveju/Vildi, bet turnīra 11. numurs Ģirts Glāzers/Sandris Andrejevs trijos setos pārspēja Hudjakovu/Koroļovu 3:1 (15:21, 21:12, 15:12). Jāpiebilst gan, ka turnīra lielākā pārsteiguma autori Glāzers un Andrejevs pirms tam trijos setos bija pieveikuši ar ceturto numuru izlikto Lietuvas duetu Rmuševičs/Kazdailis, bet pēc tam ceturtdaļfinālā divos setos arī ranga piekto pāri Ruslans Sorokins/Kristo Kollo.

Finālā jūlija vidum netipiski vēsajos un vējainajos apstākļos Saulkrastu pludmalē Rihards Finsters un Edgars Točs tomēr nodemonstrēja savu pārākumu un uzvarēja Ģirtu Glāzeru un Sandri Andrejevu 2:0 (21:11, 21:15). Savukārt "mazajā finālā" par trešo vietu uzvaru izcīnīja Maksims Hudjakovs un Pjotrs Koroļovs, kuri, zaudējuši pirmo setu, tomēr ar 2:1 (17:21, 21:14, 15:11) pārspēja Aleksandru Soloveju un Atvaru Vildi.

Sestdien Saulkrastu svētki turpinās ar daudzveidīgiem mākslas un sporta pasākumiem.