16.07.2015 07:42

Novājinātā "Garkalne / Livonia" regbija komanda paliek "sausā" Latvijas čempionāta spēlē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

"Garkalne/Livonia" komanda trešdien savā laukumā Upesciema stadionā palika "sausā" 0:17 Latvijas regbija čempionāta spēlē pret"TFS Bulduri" regbistiem. Līdz ar šo neveiksmi livonieši sarežģījuši sev situāciju cīņā par valsts čempionu titula nosargāšanu.

Pirmajā puslaikā Mihails Tumins realizēja soda sitienu, un pārtraukumā komandas devās, kad rezultāts bija tikai 3:0 "TFS Bulduri" labā. Taču arī otrajā puslaikā punktus guva tikai viesi – divi piezemējumi un vēl divi precīzi sitieni ar kāju, informēja Latvijas Regbija federācijā.

Būtiski, ka abas komandas spēlēja bez Latvijas regbija-7 izlases vīriem, kas ceturtdien dodas uz Eiropas olimpisko kvalifikācijas turnīru Lisabonā. "TFS Bulduri" valstsvienībā pārstāv tikai viens šīs izlases spēlētājs, toties no "Garkalne/Livonia" uz Portugāli dodas četri kluba pamatsastāva spēlētāji – Ainārs Bērziņš, Valters Raņķis, Kristaps Bērziņš un Vigo Valdavs juniors (plus piektais – Pavels Tulubjevs, kurš specializējies tikai "septiņniekā").

Par spīti šim faktam "Garkalne/Livonia" kapteinis Artūrs Kaulakāns aizvadīto spēli raksturoja kā vienu no sliktākajām: "Paši vien esam vainīgi, jo bija tik daudz kļūdu, kā laikam vēl nekad. Otrkārt – pietrūka uzbrukumu nobeiguma. Ja sākums bija labs, tad vienmēr kaut kas pietrūka beigās. Jā, nevarējām spēlēt spēcīgākajā sastāvā, aizsardzībā bija daudz jaunu spēlētāju. Tagad sezonas turpinājumā būs grūtāk.''

Pēc 17 aizvadītām spēlēm no pamatturnīrā paredzētajām kopumā 30 spēlēm "Miesnieki/Ķekava" ir 34 punkti (7 spēlēs), "TFS Bulduri" 20 (6), "LMT/Eži" 14 (6), "Garkalne/Livonia" 9 (4), RK "Fēnikss" 9 (6) un "Jūrmala"/LLU 0 (5). Pēc divu apļu pamatturnīra pirmo divu vietu īpašnieki oktobrī tiksies spēlē par zelta medaļām, bet trešās un ceturtās vietas īpašnieces – par bronzas medaļām.

Nākamā spēle Latvijas čempionātā būs 30. jūlijā, kad paredzēta abu līderkomandu cīņa, kurā "Miesnieki/Ķekava" uzņems "TFS Bulduri".