15.07.2015 11:34

Pierīgas jaunie orientieristi finišējuši pasaules junioru čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ar purviem un akmeņainām kalnu virsotnēm bagātajās trasēs Norvēģijā aizvadīts pasaules junioru čempionāts orientēšanās sportā, kurā 37 valstu pārstāvju vidū bija arī Latvijas delegācija. Pusi tās veidoja Pierīgas novadu jaunie orientieristi.

Cīņā par godalgotām vietām viņiem gan īsti neizdevās iesaistīties.

Čempionāts sākās ar sprinta distanci, kurā ādažniece Laura Leiboma ierindojās 61. vietā, Kendija Aparjode no Saulkrastiem 90. vietā, bet Uldis Upītis tika diskvalificēts.

Finālam vidējā distancē izdevās kvalificēties L. Leibomai, un viņa finišēja 53. vietā 11 minūtes aiz uzvarētājas norvēģietes Amlīnes Alsandas.

Garajā distancē jauniešiem labākais no Latvijas komandas bija U. Upītis, kurš ieņēma 46. vietu, pasaules čempionam Olli Ojanaho 10,7 km distancē zaudējot 12 minūtes. Jaunietēm K. Aparjode finišēja 90. vietā un Laura Leiboma – 121. vietā.

Visbeidzot stafešu sacensībās Latvijas orientieristes ieņēma 15. vietu 26 komandu konkurencē un orientieristi – 17. vietu starp 36 komandām.

Individuāli labākā no Latvijas orientieristiem pasaules junioru čempionātā bija cēsniece Sandra Grosberga, kura ierindojās 12. pozīcijā sprintā, 20. vietā vidēja distancē un 22. vietā garajā distancē.