13.07.2015 15:27

Salaspils un Ķekavas futbolisti – Latvijas kausa astotdaļfinālā, Babīte jau ceturtdaļfinālā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils un Ķekavas futbolisti – Latvijas kausa astotdaļfinālā, Babīte jau ceturtdaļfinālā www.afaolaine.lv

Pirmdien notikušajā Latvijas kausa izcīņas astotdaļfināla pāru izlozē divas Pierīgas futbola komandas pretiniekos saņēma divus virslīgas vadošos klubus. Trešā – sporta kluba "Babīte" vienība – jau ieguvusi ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu.

Latvijas kausa izcīņas otrā posma otrās kārtas (1/16fināla) izloze divos pāros savā starpā bija savedusi Pierīgas novadu komandas. Latvijas pirmajā līgā spēlējošā Aleksandra Kulakova futbola akadēmijas centra komanda no Salaspils savā laukumā uzņēma Garkalnes novada sporta kluba "Upesciems" futbolistus, kas cīnās otrās līgas turnīrā, un svinēja pārliecinošu uzvaru 3:0.

Sliktāk klājās citai pirmās līgas vienībai – Apvienotajai futbola akadēmijai "Olaine", kas savās mājās tikās ar sporta klubu "Babīte", piedzīvoja zaudējumu 0:1 un no tālākas cīņas par Latvijas kausu izstājās.

Visbeidzot Ķekavas futbola klubs "Auda", viesos tiekoties ar futbola klubu "Monarhs", pirmajā puslaikā nonāca zaudētājos, taču, pateicoties Edgara Briča, Felipes Baziliu un Šotaru Hatori gūtajiem vārtiem, beigās svinēja uzvaru 3:1 un iekļuva labāko sešpadsmitniekā.

Pirmdien Latvijas Futbola federācijas telpās norisinājās turnīra trešā posma jeb astotdaļfināla izloze, kurā iesaistījās arī "SMScredit.lv" virslīgas klubi. Lielākie veiksminieki izrādījās sporta klubs "Babīte", kas izlozes kārtībā ieguva vienīgo automātisko ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu un līdz ar to ir pirmais klubs, kas iekļuvis labāko astoņniekā.

Abu pārējo Pierīgas futbola klubu spēlētājiem pretī stāsies Latvijas futbola virslīgas klubi no Kurzemes. FK "Auda" savā laukumā mērosies spēkiem ar futbola klubu "Ventspils" – divu pēdējo gadu Latvijas čempioniem, pašreizējiem virslīgas turnīra tabulas otrās vietas īpašniekiem un iepriekšējās sezonas Latvijas kausa izcīņas finālistiem.

Savukārt Salaspils futbolisti laukuma saimnieku statusā cīnīsies ar pērn nodibināto futbola klubu "Liepāja", kura prezidents ir Māris Verpakovskis un kas šobrīd ir virslīgas turnīra tabulas līderis.

Astotdaļfināla spēles paredzēts aizvadīt 18. un 19. jūlijā, precīzus spēļu norises laikus un vietas Latvijas Futbola federācija sola paziņot papildus.