09.07.2015 14:34

Ķekavā norisināsies novada čempionāts svaru stieņa vilkmē no zemes

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavā norisināsies novada čempionāts svaru stieņa vilkmē no zemes www.sp.lv

Jau sesto gadu notiks Ķekavas novada čempionāts svaru stieņa vilkmē no zemes individuāli un pāriem. Tās ir unikālas sacensības, kas Latvijā notiek tikai vienreiz gadā, šogad – 25. jūlijā Ķekavas sporta namā. Sacensības vienlaikus būs Latvijas Pauerliftinga kausa izcīņas 12. posms.

Latvijas Pauerliftinga federācijā pavēstīja, ka sacensībās sportistu uzdevums ir izpildīt vienu vai abus spēka trīscīņas vingrinājumus – stieņa vilkme no zemes individuāli un/vai stieņa vilkme no zemes pārī. Vīrieši sacentīsies astoņās svara kategorijās atbilstoši Starptautiskās Pauerliftinga federācijas nolikumam, bet sievietes konkurēs vienā svara kategorijā. Savukārt pāri svaru stieņa vilkmē sacentīsies piecās svaru kategorijās, ņemot vērā abu dalībnieku personīgā svara summu – līdz 132 kilogramiem, līdz 166 kg, līdz 210, līdz 240 kg un virs 240 kg.

Noteikumi paredz, ka sportistiem svaru stieņa vilkmē no zemes paceltais svars jāfiksē pilnībā, iztaisnojot muguru, un tikai pēc tiesneša komandas svaru stieni var nolikt. Paceltais rezultāts nav ieskaitīs, ja pilnībā netiek iztaisnota mugura, kustības laikā ir bijusi apstāšanās, svaru stienis izkrīt no rokām vai arī tiek nolikts pirms tiesneša komandas "Nolikt!".

Sportistiem ir ierasts, ka savu spēku svaru stieņa vilkmē pārbaudīt var spēka trīscīņas disciplīnās – pietupienos ar svaru stieni uz pleciem, svaru stieņa spiešanā guļus uz horizontāla sola un svaru stieņa vilkmē no zemes ar stājas spēku. Savukārt kopš 2010. gada Ķekavā priekšroka tiek dota tieši svaru stieņa vilkmei no zemes. Sacensības vēl aizraujošākas padara sportistu sniegums pārī, jo reiz pat tika pacelti 615 kilogrami.

Pagājušajā gadā sacensības notika sociālā projekta "Es zinu, Tu to vari" ietvaros:



Sacensību nolikums, pieteikuma veidlapa un cita noderīga informācija pieejama Latvijas Pauerliftinga federācijas mājas lapā. Čempionātam pieteikties var līdz 23. jūlijam, pieteikšanās pāru vilkmei – sacensību dienā.

Ķekavas novada čempionātu svaru stieņa vilkmē no zemes organizē Latvijas Pauerliftinga federācija sadarbībā ar Ķekavas novada domi un biedrību "Spēka Pasaule".