07.07.2015 17:20

Latvijas kabeļveikborda čempionātā pie medaļām tiek arī ādažnieki

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Latvijas kabeļveikborda čempionātā pie medaļām tiek arī ādažnieki Ādažu novada pašvaldība, Latvijas Ūdens slēpošanas un veikborda federācija

Vasarīgajā, skaistajā un saulainajā 4. jūlija dienā Ādažos, veikparkā "Promobius", norisinājās pavisam karstas sacensības – Latvijas čempionāts kabeļveikbordā, kurā pie medaļām tika arī ādažnieki Daniels Svipsts un Karlīne Podoļska.

Kā portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja veikparka "Promobius" pārstāvis Juris Krūze, ceturtajā Latvijas čempionātā kabeļveikbordā kopumā piedalījās vairāk nekā 20 sacensību dalībnieku, tostarp divi sportisti no Igaunijas. "Lai gan igauņi sacensībās parādīja, ka ir maķenīt pārāki par mūsu braucējiem, pie medaļām viņi netika, jo tas tomēr bija Latvijas čempionāts, kurā tika noskaidroti labākie pašmāju veikotāji," teica J. Kruze.

Kā liecina rezultāti, jauniešu grupā vecumā līdz 16 gadiem pie medaļām tika Gustavs Otto Cers un ādažnieks Daniels Svipsts. Arī meiteņu konkurencē pie godalgotas vietas tika Ādažu novada iedzīvotāja Katrīna Podoļska, kura mazliet piekāpās veikotājai Annijai Zelhmanei.

Vīriešu konkurencē uzvaras laurus plūca Pēteris Loža un Arno Geipelis, savukārt starp dāmām labākās bija Santa Vēvere un Anita Leina.

Latvijas čempionātā kabeļveikbordā savā starpā sacentās arī tie, kas ar veikbordu nodarbojas jau daudzus gadus, un profesionāļu konkurencē pārliecinoši pirmo vietu izcīnīja Valters Ošenieks. Pie sudraba medaļas tika Jānis Siders, kurš aiz sevis godpilnajā trešajā vietā atstāja Armandu Alpu.

Kā norāda veikparka "Promobius" pārstāvis, Latvijā netrūkst šī ekstrēmā ūdenssporta cienītāju, turklāt daudzi sportisti nākotnē varētu piedalīties arī Eiropas mēroga sacensībās.

"Kabeļveikbords Latvijā ir salīdzinoši jauns sporta veids, tomēr ar katru gadu dalībnieku skaits sacensībās lēnām aug. Protams, jāņem vērā tas, ka daudzi šo sporta veidu uztver tikai kā aktīvo atpūtu, brīvā laika pavadīšanas veidu, tāpēc pagaidām sacensībās nepiedalās, jo nav gatavi sacensties savā starpā. Taču starp Latvijas veikbordistiem ir arī tādi, kas varētu piedalīties Eiropas mēroga sacensībās. Viņiem potenciāls ir, taču pagaidām viņus no dalības sacensībās Eiropā attur finansējuma trūkums," teica J. Krūze, piebistot, ka, visticamāk, nākotnē ar kabeļveikbortu gan profesionālā, gan amatieru līmenī aizrausies arvien vairāk cilvēku.