06.07.2015 14:18

Kalnu riteņbraukšanas sacensībās Siguldā dominē ārzemnieki

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kalnu riteņbraukšanas sacensībās Siguldā dominē ārzemnieki publicitātes un www.velo.lv

Divas dienas Siguldā risinājās riteņbraukšanas sacensības kalnu divriteņiem (MTB), kurās, spītējot karstumam, startēja gan sportisti, kas tēmē uz vietām pasaules rangā un tiesībām piedalīties olimpiskajās spēlēs, gan daudz simti populārā SEB MTB maratona seriāla kārtējā posma dalībnieku.

Sestdien Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā pirmo reizi norisinājās Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) C2 kategorijas MTB olimpiskā krosa sacensības "Siguldas kauss 2015", kuru dalībnieki krāja pasaules reitinga punktus. Līdz ar mājiniekiem uz starta stājās sportisti no Igaunijas, Polijas, Ukrainas un Somijas, un tieši viesi arī izrādījās labākie.

Vīriem 30,4 kilometru distancē pirmo vietu izcīnīja Pjotrs Bzuzka no Polijas, aiz viņa finišēja soms Sasu Halme, bet trešais nepilnas trīs minūtes aiz uzvarētāja mērķi sasniedza Matīss Preimanis. Elites grupas dāmas sacentās 25,6 kilometru braucienā, un pārliecinošu uzvaru svinēja Somijas riteņbraucēja Nora Kanerva. Nākamās divas vietas aiz viņas ieņēma Grēte Steinburga no Igaunijas un mājiniece Katrīna Jaunslaviete. Savukārt junioru un "Open" kategorijas sacensības beidzās ar Igaunijas MTB braucēju uzvarām.

Dienu vēlāk kārta bija UCI kalnu riteņbraukšanas maratonu sērijas kalendārā iekļautajam SEB MTB maratona ceturtajam posmam, kas šoreiz trijās distancēs pulcēja gandrīz divus tūkstošus dalībnieku – viņu vidū arī riteņbraucējus no Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Ukrainas un pat Kanādas. Šoreiz sacensībām īpašu "garšu" deva apstāklis, ka trase vijās arī pa tiem Gaujas senlejas ceļiem, kuros nākamgad tiks sadalītas Eiropas čempionāta medaļas.

Par 72,8 km garā "Skandi motors" brauciena uzvarētāju kļuva pieredzējušais Algess Masigmetss no Igaunijas, kurš trasē pavadīja divas stundas, 33 minūtes un 31 sekundi. Tikai astoņas sekundes viņam zaudēja Gunārs Dzalbs, bet trešo vietu ieņēma vēl viens igaunis Marguss Sirvels. Tiesa, kā vēsta aģentūra LETA, ne viens vien no favorītiem ceļa esot apmaldījies, tādēļ brauciena rezultāti uzskatāmi par diezgan pārsteidzošiem. Dāmu konkurencē pirmo vietu svinēja Lelde Ardava, aiz kuras 12 minūtes vēlāk finišēja jau pieminētā Grēte Steinburga, bet trešo vietu ieņēma Madara Fūrmane.

"Virši-A" braucienā (40 km) triumfēja Gints Jakovels un Ieva Strēle, otrās vietas ieguva Raimonds Bricis un Rūta Brakovska, trešās – Lauris Purniņš un Lāsma Ozola. Savukārt "Mammadaba" veselības distancē jauniešiem pirmās vietas izcīnīja Renāte Rodionova no Carnikavas sporta centra un Kristiāns Belohvoščiks.