06.07.2015 12:27

"Miesnieki / Ķekava" regbisti uzvaru sēriju pagarina līdz septiņām spēlēm

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas regbija čempionāta līderi "Miesnieki/Ķekava" Rūjienā ar 27:21 (22:6) uzvarēja regbija klubu "Fēnikss", uzvaru sēriju turnīrā pagarinot līdz septiņām spēlēm.

Uzvarētāju rindās ar diviem piezemējumiem izcēlās bijušais valstsvienības kapteinis Jānis Skuja, pa vienam veica Viktors Silvoniks, Leno Bramanis un Artūrs Alainis, bet Juris Iesalnieks trāpīja vienu realizācijas sitienu.

"Sākumā bija mums liels pārsvars, otrajā puslaikā veicām spēlētāju maiņas, spēles kvalitāte pazeminājās un radās daudz brāķa," Latvijas Regbija federācijas preses dienestam sacīja ''Miesnieku'' galvenais treneris Uldis Bautris. "Otrajā puslaikā situāciju labāk izmantoja mājinieki. Tagad esam pirmo sezonas pusi noslēguši, puišiem tiks dots laiciņš atpūtai, lai rudens posmā atkal turpinātu."

"Esmu apmierināts ar savas komandas spēli, lai gan "Miesnieki" tajā dominēja," sacīja kluba "Fēnikss" galvenais treneris Kristaps Staņa. ''Taču mēs bijām spēlē, un pat bija iespējas ko glābt, bet beigās pieļāvām muļķīgas kļūdas. Standarta situācijās "Miesnieki" bija pārāki – mēs netikām pie bumbas. Otrajā aplī prioritāte numur viens būs spēle uzbrukumā, jo aizsardzībā spēlēt varam. Prieks par bonusa punktu. Varbūt tas vēl mums turpinājumā noderēs. "

Pēc 16 no pamatturnīrā paredzētajām 30 spēlēm "Miesnieki/Ķekava" ir 34 punkti (7 spēlēs), "TFS Bulduri" 16 (5), "LMT/Eži"14 (6), "Garkalne/Livonia" 9 (3), RK "Fēnikss" 9 (6) un "Jūrmala"/LLU 0 (5). Nākamā spēle Latvijas čempionātā būs 15. jūlijā Upesciemā, kur spēlēs "Garkalne/Livonia" un "TFS Bulduri".

Latvijas čempionātā sešas komandas sacenšas divos apļos. Pirmo divu vietu īpašnieces pēc 10 spēlēm 10. oktobrī tiksies spēlē par zelta medaļām, bet trešās un ceturtās vietas īpašnieces – par bronzas medaļām.