06.07.2015 12:31

Pierīgas sportistiem – teju sešdesmit Jaunatnes olimpiādes godalgu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Nedēļas nogalē aizritējušās Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes komandu kopvērtējumā Pierīgas novadiem bija grūti spēkoties ar lielo pilsētu delegācijām, taču arī kaunā nebija jākrīt.

Starp 60 Latvijas novadu un pilsētu pārstāvjiem, kas sacensībās izcīnīja vismaz vienu medaļu, bija arī 12 Pierīgas novadu jaunieši.

Visvairāk godalgu – četras zelta, četras sudraba un trīs bronzas – savā īpašumā ieguva siguldieši, kas viņus kopvērtējumā ierindoja 12. vietā. Turklāt lauvas tiesa no medaļām tika Siguldas badmintona kluba pārstāvjiem. Par olimpiādes absolūto čempioni kļuva Jekaterina Romanova, kura vienspēļu turnīra finālā ar 21:12, 21:16 pieveica Olgu Mihailovu no Ķekavas, jaukto dubultspēļu finālā pārī ar Teodoru Kerimovu pārspēja savus novadniekus Kristapu Jāni Gulbi un Amandu Agnesi Arnicāni 21:15, 21:8, kā arī uzvarēja pāru turnīrā jaunietēm kopā ar A. A. Arnicāni.

K. J. Gulbis un T. Kerimovs ieņēma attiecīgi otro un trešo vietu vienspēļu turnīrā, bet abi kopā triumfēja dubultspēlēs, finālā ar 21:17, 21:19 pārspējot otro Siguldas duetu Kristaps Kalniņš un Jānis Norvelis. Vēl Siguldas komandas godalgu kolekcijā sudraba medaļu pievienoja džudists Renārs Hans un divas bronzas – skrējēji Kristaps Bruners (3. vieta 2000 metru kavēkļu skrējienā) un Pauls Daugulis (3. vieta 800 metru skrējienā).

Vienpadsmit medaļas (viena zelta, trīs sudraba, septiņas bronzas) nopelnīja arī Olaines novada jaunie sportisti, turklāt interesanti, ka gandrīz visas savāca divos visai atšķirīgos sporta veidos – boksā un vingrošanā. Par olimpiādes čempionu kļuva bokseris Jegors Georgs Artjomovs, kurš sacensībās svara kategorijā līdz 69 kg uzvarēja visās trijās cīņās. Sudrabu izcīnīja Ņikita Čerkovskis, bronzu – Iļja Korčagins, Vadims Gerega un Igors Volčenko.

Par četrkārtējo olimpiādes laureātu kļuva Olaines vingrotājs Aleksandrs Ļitvinovs, kurš daudzcīņā gan palika ceturtais, toties nopelnīja vienu sudraba un trīs bronzas medaļas finālsacensībās atsevišķos vingrojumos. Viena bronzas medaļa individuāli arī mākslas vingrotājai Jekaterinai Fedjuņinai, bet grupu vingrojumos olainietes ieguva sudrabu.

Trešajā vietā starp Pierīgas novadiem pēc izcīnīto medaļu skaita ir Ķekavas delegācija, kuras kontā trīs zelta, divas sudraba un piecas bronzas godalgas. Viena no uzvarām bija ļoti īpaša – ķekavieši triumfēja florbola turnīrā, kas bija vienīgais neolimpiskais sporta veids pasākuma programmā, turklāt šis arī bija vienīgais lielais Pierīgas novadu panākums komandu sporta veidos. Pusfinālā Ķekavas puiši ar 8:7 sīvā cīņā pārspēja Stopiņu novada vienību, kas vēlāk spēlē par trešo vietu pieveica rīdziniekus 4:2, bet finālā uzvarēja Lielvārdes florbolistus 5:2.

Jāatzīmē, ka Ķekavas novada pārstāvji – lielākā Pierīgas delegācija olimpiādē – nedominēja kādā vienā vai divos sporta veidos, bet guva panākumus vairākos. Tā džudo par čempionu kļuva Ņikita Truhačevs, bet bronzas medaļas ieguva Ričards Krūklis un Sergejs Rumjancevs. Vieglatlētikā pirmo vietu izcīnīja vesera metēja Dace Kolosovska, riteņbraucējs Kristofers Bindemanis uzvarēja 21 km kalnu riteņbraukšanas (MTB) sacensībās un finišēja otrais 55 km šosejas braucienā. Savukārt trešās vietas ieguva bokseris Kristians Grudkins un burātājas Annija Punte (klase "Bic Techno 293") un Anna Vernere ("Optimist").

No Pierīgas novadu komandām vēl jāizceļ Babītes novada varējums – divas zelta, četras sudraba un trīs bronzas godalgas. Tenisiste Daniela Vismane vienspēļu turnīra finālā pārspēja savu novadnieci Kristiānu Lindu Zahari, ar kuru kopā uzvarēja dubultspēlēs. Vienu otro un divas trešās vietas ieguva mākslas vingrotāja Marija Pleskačova. Riteņbraucējs Ričards Roberts Sauja finišēja otrais MTB sacensībās un bija trešais 9,2 km individuālajā braucienā šosejā. Vēl vienu sudrabu nopelnīja airētājs Andrievs Sestulis kopā ar trim rīdziniekiem pārairu četriniekos.

Trīs uzvaras trijās spēlēs un pirmā vieta tenisa turnīrā tika mārupietim Teodoram Pukšem, kura novadnieks peldētājs Rinalds Puķītis ieņēma trešo vietu 200 metru kompleksajā peldējumā. Par čempioni jātnieku sporta konkūra sacensībās kļuva Sabīne Siliņa ar zirgu Kalgari, nodrošinot vienīgo medaļu olimpiādē Ropažu novadam. Savukārt iejādē otro vietu ieguva carnikaviete Sabīne Saļma ar zirgu Lering.

Carnikavas sportistiem, tāpat kā kaimiņiem ādažniekiem, lielākie panākumi cīņas sporta veidos. Brīvajā cīņā jaunietēm trešās vietas ieņēma Serafima Nazarova no Carnikavas un Tatjana Vlasova no Ādažiem, grieķu romiešu cīņā pa bronzas medaļai tika ādažniekiem Raivim Govčim, Kristiānam Piskorskim un Dmitrijam Poceluiko, bet džudo turnīrā otrās vietas ieguva carnikavieši Mareks Markāns un Artūrs Ērglis, bet trešo – Raimonds Taube no Ādažu novada.

Vienīgās medaļas saviem novadiem izcīnīja loka šāvēja Evita Bugāja no Baldones (sudrabs), airētājs Kristaps Kligins no Saulkrastiem (bronza), kā arī Garkalnes novada komanda regbijā-7, kas spēlē par bronzas medaļām pārspēja ķekaviešus.

Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes komandu kopvērtējumā pārliecinošu pirmo vietu izcīnīja rīdzinieki (167 godalgas), kuriem sekoja Daugavpils, Jūrmalas, Liepājas, Jelgavas un Ventspils delegācijas. Kopumā sacensībās piedalījās 2637 jaunie sportisti no 83 Latvijas pašvaldībām, kuri sadalīja 236 medaļu komplektus 26 sporta veidos.

Latvijas Jaunatnes olimpiādi organizēja Latvijas Olimpiskā komiteja, Valmieras pilsētas pašvaldība, Cēsu novada pašvaldība sadarbībā ar Burtnieku novada, Kocēnu novada, Limbažu novada, Valkas novada pašvaldībām un Jūrmalas pilsētu, kā arī Rīgas pilsētu un Līgatnes novada pašvaldību.

Ķekavieši triumfēja florbola turnīrā, kas bija vienīgais neolimpiskais sporta veids Jaunatnes olimpiādes programmā. Ķekavieši triumfēja florbola turnīrā, kas bija vienīgais neolimpiskais sporta veids Jaunatnes olimpiādes programmā.