02.07.2015 09:56

"Miesnieki/ Ķekava" kluba regbisti Baldonē salauž "LMT/Eži" pretestību

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Miesnieki/ Ķekava" kluba regbisti Baldonē salauž "LMT/Eži" pretestību RK "Miesnieki"

Latvijas regbija čempionāta kārtējā spēlē sesto uzvaru pēc kārtas izcīnījuši turnīra līderi "Miesnieki/Ķekava" kluba spēlētāji, kuri trešdien Baldones stadionā cīņas beigās nodrošināja uzvaru 38:8 pār "LMT/Eži" komandu.

Līdz pat otrā puslaika vidum "eži", spēlējot skaitliskā mazākumā tikai 14 vīru sastāvā, turējās godam, un "miesnieku" pārsvars bija minimāls (10:8). Cīņas beigās tomēr izpaudās ķekaviešu pārākums, un viņi svinēja kārtējo panākumu.

Uzvarētāju labā 18 punktus guva Maksims Batrakovs – viņa kontā viens piezemējums, pieci precīzi realizācijas sitieni un viens soda sitiens. Piezemējumus "Miesnieki/Ķekava" labā vēl veica Jānis Skuja, Dāvis Pērkons, Leno Bramanis un Krists Kruskops, liecina Latvijas Regbija federācijas informācija.

"Pretinieki ir jāuzslavē, jo 14 spēlētāju sastāvā viņi cīnījās pašaizliedzīgi. Pirmais puslaiks bija līdzīgs, bet tikai otrā beigās mēs izdarījām četrus piezemējumus,'' sacīja ''Miesnieku'' galvenais treneris Uldis Bautris.

"Ātrais piezemējums spēles sākumā mums aizmigloja acis. Šķita, ka nevajadzēs nemaz censties. "Eži" mūs par to sodīja un apliecināja, ka ir ļoti laba komanda. Jauni, skrejoši, spēlējoši čaļi, kas, visu maču spēlējot mazākumā un bez maiņām, pat nenolūza. Ar pusspēku viņus uzvarēt nevarēja, bija jāstrādā melnu muti. Savā komandā vēlos uzteikt Jāni Skuju un Viktoru Silvoniku, kas kādu laiku nebija spēlējuši, kā arī, protams, Maksimu Batrakovu, kurš nospēlēja ar izcilu atdevi un iesita visus savus sitienus."

"Līdz otrā puslaika 20. minūtei turējāmies, bet tad piekusām,'' atzina ''LMT/Eži'' galvenais treneris Juris Straume. "Mums bija pārāk īss soliņš, jo uz spēli sakarā ar izlaidumiem nevarējām sapulcēt vairāk par 14 spēlētājiem. Tie, kuri bija ieradušies, nospēlēja labi. Pietrūka vēl dažu..."

Pēc 15 aizvadītām spēlēm no pamatturnīrā paredzētajām kopumā 30 spēlēm "Miesnieki/Ķekava" ir 29 punkti (6 spēlēs), "TFS Bulduri" 16 (5), "LMT/Eži" 14 (6), "Garkalne/Livonia" 9 (3), RK "Fēnikss" 8 (5) un "Jūrmala"/LLU 0 (5).

Nākamā spēle Latvijas čempionātā būs 5. jūlijā Rūjienā, kur sacentīsies RK ''Fēnikss'' un ''Miesnieki/Ķekava'', bet 15. jūlijā Upesciemā spēlēs "Garkalne/Livonia" un "TFS Bulduri".

Latvijas čempionātā sešas komandas sacenšas divos apļos. Pirmo divu vietu īpašnieces pēc desmit aizvadītām spēlēm 10. oktobrī tiksies izšķirošajā cīņā par zelta medaļām, bet trešās un ceturtās vietas īpašnieces – par bronzas medaļām.