01.07.2015 16:54

Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādē būs pārstāvēti gandrīz visi Pierīgas novadi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiāde, kas no 3. līdz 5. jūlijam risināsies Valmierā un Cēsīs, pulcēs aptuveni trīs tūkstošus sportistu no 83 pašvaldībām. Sacensībās būs pārstāvēti arī gandrīz visi Pierīgas novadi – cits ar vienu, cits ar 69 jaunajiem sportistiem.

Viskuplāko delegāciju uz olimpiādi plāno sūtīt Ķekavas novads – kopā ar 69 sacensībām pieteiktajiem sportistiem uz sacensībām dosies 31 treneris un citas oficiālas personas. Babītes novadu vasaras olimpiādē pārstāvēs 36 sportisti, Stopiņu novadu – 33, Olaines novadu – 28, Siguldas novadu – 27.

Vairāk par desmit sportistiem pieteikti no Ādažiem (19), Inčukalna (17), Carnikavas (13), Mārupes (13), Salaspils (13) un Garkalnes (12), mazākas delegācijas būs Sējas (5), Krimuldas (3), Saulkrastu (3), Ikšķiles (2), Ropažu (2) un Baldones (1) novadiem.

Pavisam pasākumam pieteikti 2676 sportisti un 858 komandu pārstāvji no 83 pašvaldībām, portālu "Apriņķis.lv" informēja Latvijas Olimpiskajā komitejā. Jaunatnes vasaras olimpiādē izcīnīs 236 medaļu komplektus 26 sporta veidos – badmintonā, boksā, futbolā, handbolā, peldēšanā, svarcelšanā, vieglatlētikā, mākslas vingrošanā, volejbolā, pludmales volejbolā, basketbolā, cīņā, džudo, galda tenisā, loka šaušanā, paukošanā, kalnu un šosejas riteņbraukšanā, taekvondo, tenisā, burāšanā, golfā, jātnieku sportā, regbijā, triatlonā, airēšanā, smaiļošanā, kanoe, šaušanā, sporta vingrošanā un florbolā.

Olimpiādes dalībnieki arī cīnīsies par tiesībām pārstāvēt Latviju Eiropas Jaunatnes olimpiādē, kas notiks Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi no 26. jūlija līdz 1. augustam.

Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiāde notiek reizi divos gados, un kopš 2005. gada notikušas jau piecas olimpiādes. Jauniešu Ziemas olimpiādes Latvijā notiek katru gadu, bet pieaugušo sacensības – Latvijas olimpiāde – notiek reizi četros gados.