01.07.2015 13:36

Divi Pierīgas šahisti labāko desmitniekā Latvijas čempionātā ātrajā šahā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Normunds Miezis Normunds Miezis Latvijas Šaha federācija

Par Latvijas čempionu ātrajā šahā aizvadītajā nedēļas nogalē kļuvis lielmeistars Aleksejs Širovs. 34 dalībnieku konkurencē labāko desmitniekā izdevās iekļūt olainietim Normundam Miezim un Rolandam Bērziņam no Ropažiem.

Atpūtas bāzē "Mežezers" Pļaviņās notikušajā turnīrā divās dienās tika aizvadītas deviņas kārtas ar laika kontroli 25 minūtes plus 10 sekundes par katru izdarīto gājienu.

Uzvarētājs A. Širovs, vienīgo zaudējumu piedzīvojot spēlē pret Normundu Miezi, summā savāca septiņus punktus no deviņiem iespējamiem. Tikpat punktu un otro vietu ieguva vēl viens Latvijas šahists Ņikita Meškovs, bet pirmo trijnieku ar 6,5 punktiem noslēdza lietuvietis Aloizs Kveinis. Latvijas čempionāta ieskaitē bronzas godalgu nopelnīja ceturtās vietas ieguvējs Arturs Neikšāns (6 p.).

Sešus punktus (četras uzvaras, četri neizšķirti, viens zaudējums) ieguva arī nesen notikušā Olaines čempionāta uzvarētājs N. Miezis, kurš finišēja piektajā vietā. Bet septītajā ar 5,5 punktiem ierindojās Rolands Bērziņš no Ropažiem. Starp viņiem "iespraucās" labākā no dāmām – Latvijas čempione Ilze Bērziņa (6 p.).

Vēl carnikavietis Kristaps Krustkalns ieņēma 17.vietu (4,5 p.), Jānis Vītiņš no Siguldas 31. vietu (3 p.) un vēl pavisam jaunais baldonietis Imants Mieriņš 33. vietu (1,5 p.).

Mežezerā notika arī ātrspēles turnīrs 11 kārtās ar apdomas laiku trīs minūtes plus divas sekundes par katru izdarīto gājienu. Par tā uzvarētāju kļuva Ņikita Meškovs (10 p.), bet K. Krustkalns izcīnīja sesto vietu (6 p.) un Ēriks Mieriņš no Baldones 13. vietu (5,5 p.).