01.07.2015 12:53

"S!-Skate" skrituļslidošanas sacensību trešajā posmā sasniegts rekords

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"S!-Skate" skrituļslidošanas sacensību trešajā posmā sasniegts rekords siguldassports.lv

Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā (SSAAC) aizvadīts "S!-Skate" skrituļslidošanas sacensību seriāla trešais posms. 18 ieskaites grupās sacentās 80 dažāda vecuma skrituļslidotāji no vairākām Latvijas pilsētām.

Šī posma norise nedaudz atšķīrās no iepriekšējām divām. Kā pavēstīja rīkotāji, dalībnieki veica nevis konkrētu distanci vai apļu skaitu, bet sacentās, cik pilnus apļus iespējams veikt noteiktā laika periodā – 10, 30 vai 60 minūtēs. Šāds princips jau iepriekš redzēts skriešanas seriālā "Siguldas apļi" un nedaudz, eksperimentālā kārtā, pārmantots tagad skrituļslidošanas sacensībās. Bērni labākos noskaidroja grupās pēc vecuma, bet pieaugušie pēc pieredzes un meistarības – elites vai "Open" grupā.

Bērniem līdz astoņu gadu vecumam bija jāveic 10 minūtes, līdz četrpadsmit gadiem – pusstunda, bet junioru (1997.–2000. dz. g.) un pārējās grupās bija jāskrituļo veselu stundu. Šāda disciplīna prasa gan izturību, gan stabilitāti gan arī ātrumu kalnainajā un līkumotajā asfaltētajā trasē.

Stundu garajā braucienā vislabāko rezultātu uzstādīja vīru elites grupas sportists Lauris Bitenieks. Viņš stundas laikā veica 25 garos trases apļus – kopā vairāk nekā 30 kilometrus, kas tika veikti 57 minūtēs un 54 sekundēs, vēsta siguldassports.lv. 26. apļa finišā Lauris bija nieka četras sekundes par vēlu (60 minūtes un 4 sekundes), tāpēc tas netika ieskaitīts. Viņa rezultāts arī kļuvis par trases rekordu, ko pārspēt var censties ikviens sportists. Rezultātus un kopvērtējumu iespējams apskatīt mājaslapā www.ba2.lv.

Nākamais posms, kā ierasts, mēneša pēdējā ceturtdienā – 30. jūlijā. Šajā posmā disciplīna būs tāda pati kā otrajā posmā – intervāla starts.