30.06.2015 15:38

Mārupiete uzvarējusi LJF kausa izcīņas ceturtā posma galvenajā maršrutā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupiete uzvarējusi LJF kausa izcīņas ceturtā posma galvenajā maršrutā Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centrā "Kleisti" divas dienas notika Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas sacensību ceturtais posms šķēršļu pārvarēšanā. Sacensību galvenajā maršrutā uzvarēja Laura Penele ar zirgu Progress no Mārupes novada zemnieku saimniecības "Lielceri".

Galvenajā maršrutā ar līdz 140 cm augstiem šķēršļiem piedalījās 12 sportiskie pāri, taču pamatdistanci bez soda punktiem veica vienīgi divdesmit gadu vecā Laura Penele ar Progresu, līdz ar to izcīnot uzvaru. LJF preses dienestā pavēstīja, ka pārlēkšana nenotika, un turpmākās vietas tika sadalītas pēc pamatmaršruta rezultātiem. Otro vietu ieguva Ģirts Bricis ar Camparo no Babītes novada jātnieku sporta kluba "Sport de Lux" un trešo – Sergejs Klokovs ar Avogardo N no Rīgas jātnieku kluba (abi pāri bija nogāzuši pa vienam šķērslim).

Galvenā maršruta uzvarētāja Laura Penele: "Galvenais maršruts bija tehnisks un interesants. Zirgs labi jutās un ļoti centās. Labi, ka šajās sacensībās varējām startēt uz zāles laukuma, kas ir pēdējā šāda iespēja pirms gaidāmajām Pasaules kausa posma sacensībām. Šoreiz gan dalībnieku nebija tika daudz kā iepriekšējos posmos, taču tik un tā startēja visi spēcīgākie Latvijas jātnieki, tāpēc īpašs prieks, ka man izdevās uzvarēt. Progress ir man vienīgais zirgs, kurš var lēkt tik augstus maršrutus, iespējams, tāpēc man izdevās labāk koncentrēties startam. Ar saviem jaunajiem zirgiem nupat sāku lēkt maršrutus ar 130 cm, un ir cerība uz veiksmīgiem startiem."

LJF kausa izcīņas kopvērtējumā pēc četriem posmiem pieaugušo konkurencē līderpozīcijās ar 71 punktu ir Aleksandrs Šakurovs (Rīgas jātnieku klubs), kurš šoreiz ierindojās ceturtajā vietā. Viņam seko Ģirts Bricis (61) un Laura Penele (50 p.).

Pierīgas jātnieku sporta klubu pārstāvji guva godalgotas vietas vēl vairākos maršrutos.

Maira Leja ar zirgu Silver Rose izcīnīja uzvaru maršrutā ar 110 cm augstiem šķēršļiem un ieguva otro vietu ar Parnell Arguss akumulācijas maršrutā ar džokeri (125 cm), kurā savukārt uzvarēja Ģirts Bricis ar Barletta. Ģ.Bricim vēl arī uzvara maršrutā 6–7 gadus veciem zirgiem (120–130 cm) ar Conterina un otrā vieta zirgiem līdz piecu gadu vecumam (110 cm) ar Rigondu. Pa vienai trešajai vietai vēl arī Laura Penelei ar Dundas, Aleksandrai Kalnozolai no Mārupes novada z/s "Tīraines staļļi" ar Cagrija un ropažniecei Sabīnei Siliņai ar Kalgari.

Vienlaikus Kleistos notika arī LJF kausa izcīņas sacensības poniju jāšanā, kurās vienu otro un vienu trešo vietu ieguva deviņus gadus vecā Darja Berkova ar Peach Boy no z/s "Tīraines staļļi". Savukārt amatieru konkurencē vienu otro un vienu trešo vietu izcīnīja Olga Šellere ar Atreju no Baldones sporta kluba "Telfas" un vienreiz otrā bija Marta Smilga ar Doner Gold no Babītes jāšanas sporta kluba "Temperaments".

Izšķirošais piektais LJF kausa izcīņas posms risināsies 5. un 6. septembrī, bet pirms tam – no 31. jūlija līdz 2. augustam – Kleistos notiks Pasaules kausa izcīņas Rīgas posma sacensības.