30.06.2015 11:34

Pierīgas BMX braucēji krāj godalgas "SMScredit.lv" čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas BMX braucēji krāj godalgas "SMScredit.lv" čempionātā www.ventasbalss.lv

257 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas startējuši Latvijas lielākā BMX riteņbraukšanas sacensību seriāla "SMScredit.lv" BMX čempionāta ceturtajā posmā un "Piena Spēks" klubu komandu čempionātā Smiltenē. Ar panākumiem sacensības aizvadīja mārupieši, carnikavieši un ikšķilieši.

"SMScredit.lv BMX čempionāta" ieskaitē jau ceturto dubultuzvaru pēc kārtas jaunākajā vecuma grupā zēniem (B5-6) guva brāļi Ralfs un Markuss Domoracki, turklāt pirmo reizi finālā pirmais finišēja Ralfs. Goda pjedestāla pakājē palika vēl viens Mārupes BMX kluba pārstāvis Rauls Petkēvičs – viņam ceturtā vieta gan posmā, gan seriāla kopvērtējumā.

Panākumu sēriju Smiltenē turpināja arī Edvards Emīls Liberts B12 grupā, kurš palika nepārspēts gan trijos priekšbraucienos, gan pusfinālā, gan finālā, izcīnot ceturto uzvaru pēc kārtas. Trešais šajā grupā gan Smiltenes posmā, gan čempionāta kopvērtējumā ir salaspilietis Matīss Kalveršs no RRS/"Rīgas favorīts" komandas.

Otrajā vietā B11 grupā ierindojās mārupietis Mārtiņš Zadraks, kurš finālā piekāpās triju pēdējo posmu uzvarētājam valmierietim Kārlim Pedraudzim ("Tālava"/VBSS) un sezonas summā savu konkurentu apsteidz vairs tikai par vienu punktu.

B8 vecuma grupā līderpozīcijas saglabājis Emīls Allers no Mārupes BMX kluba, kurš šoreiz gan ieņēma trešo vietu, bet otrais posmā un kopvērtējumā ir carnikavietis Kristers Apels (RRS/"Rīgas favorīts"). Savukārt B9 grupā turpinās sīva cīņa par uzvaru kopvērtējumā starp RRS/"Rīgas favorīts" komandas biedriem carnikavieti Kristeru Oigusu un ikšķilieti Edgaru Langmani. Pēdējā posmā uzvarēja Kristers, bet summā pagaidām vadībā ir Edgars.

Trīs godalgas Smiltenē ieguva arī Mārupes BMX kluba meitenes. G11-13 grupā otro vietu ieguva Beāte Žihare, kura kopvērtējumā ir trešā, bet G14+ grupā attiecīgi otro un trešo vietu ieņēma Kitija Elste un Laura Šape.

Svētdien visas dienas garumā notika "Piena Spēks" klubu komandu čempionāts, kurā piedalījās 30 vienības. Par uzvarētājiem summā kļuva viena no kluba RRS/"Rīgas favorīts" komandām, bet Mārupes BMX klubs, kas bija pārstāvēts pat ar četrām vienībām, ierindojās ceturtajā, devītajā, 28. un 30. vietā. Individuāli starp laureātiem ierindojās Kristers Apels un mārupieši Edgars Regzdiņš, Valdemārs Brants un Mārtiņš Zadraks.

"SMScredit.lv" BMX čempionāta ceturtais posms notiks 4. jūlijā Burtnieku novada "SCO centrs" trasē.