29.06.2015 13:42

Olainieši uzvar Smiltenē, salaspilieši zaudē Valmierā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olainieši uzvar Smiltenē, salaspilieši zaudē Valmierā www.afaolaine.lv

"Komanda.lv" Latvijas futbola pirmās līgas 14.kārtas spēles nedēļas nogalē viesos aizvadīja divas Pierīgas vienības. Apvienotās futbola akadēmijas (AFA) "Olaine" spēlētāji pārveda uzvaru no Smiltenes, bet Salaspils futbolisti piedzīvoja zaudējumu pret vicelīderiem valmieriešiem.

Olaines komanda izbraukuma spēlē pret futbola klubu "Smiltene" pirmā puslaika vidū, pateicoties Vladislava Pavļučenko un Rodrigo Pereiras precīzajiem sitieniem trīs minūšu laikā, panāca divu vārtu pārsvaru, bet otrā puslaika sākumā Kristaps Žodziņš guva arī trešos vārtus. Deviņas minūtes līdz pamatlaika beigām laukuma saimnieki vienus vārtus atguva, taču jau kompensācijas laikā Felipe Gabriels duš Santušs atjaunoja triju vārtu pārsvaru – 4:1 AFA "Olaine" labā.

A. Kulakova futbola akadēmijas komanda no Salaspils piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas – 1:3 pret turnīra tabulas otrās vietas īpašniekiem "Valmiera Glass FK" futbolistiem. Pirmajā puslaikā mājinieki izvirzījās vadībā, taču mirkli pirms pārtraukuma pēc sarkanās kartītes parādīšanas palika skaitliskā mazākumā. Salaspiliešiem šo izdevību izmantot neizdevās – 63. minūtē viņi ielaida otros vārtus, un drīz pēc tam paši palika desmit vīru sastāvā.

77. minūtē Salaspils komandas kapteinis Bogdans Ņesterenko realizēja 11 metru soda sitienu un samazināja starpību, taču jau četras minūtes vēlāk "pendeli" iesita arī valmierieši, panākot galīgo iznākumu.

Pirmās līgas turnīra tabulā sesto vietu ar 24 punktiem saglabā Ķekavas futbola klubs "Auda", kas 14.kārtas spēli aizvadīs jūlija vidū. AFA "Olaine" ar 17 punktiem pakāpusies uz devīto pozīciju, bet Salaspils futbolisti ar deviņiem punktiem ir trīspadsmitie.

Nu turnīrā iestājies nepilnu mēnesi ilgs pārtraukums, kura laikā Pierīgas pirmās līgas klubi aizvadīs Latvijas kausa izcīņas otrās kārtas spēles. Jau ziņots, ka FK "Auda" tiksies ar otrās līgas klubu "Lāčplēsis", Apvienotās futbola akadēmijas "Olaine" komanda divu pirmās līgas klubu duelī spēlēs ar FK "Tukums 2000", bet Salaspils komandas pretinieki būs futbola klubs "Bandava" no Priekules. Otrā posma spēles plānots aizvadīt divās kārtās – 4. un 5. jūlijā, kā arī 11. un 12. jūlijā.