28.06.2015 19:12

FOTO: Baldones pašvaldības darbinieki šogad sportiskākie Pierīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
FOTO: Baldones pašvaldības darbinieki šogad sportiskākie Pierīgā Einārs Binders

Gadskārtējās Pierīgas novadu pašvaldību darbinieku sporta spēles Mārupē noslēgušās ar Baldones komandas uzvaru. Otrajā vietā kopvērtējumā ierindojās ropažnieki, trešajā – Babītes novada pašvaldības darbinieki.

Sestdien vakarā Tīraines sporta kompleksā tika sumināti spēļu laureāti gan komandu kopvērtējumā, gan atsevišķās disciplīnās. Šogad spēļu rīkotāji bija atteikušies no kontakta sporta veidiem, priekšroku dodot "miermīlīgākām" sporta spēlēm, kurās pretinieki atrodas tīkla pretējās pusēs, kā arī stafešu sacensībām, kur dienas gaitā komandas centās sasniegt iespējami labākus rezultātus un tādā veidā pārspēt konkurentus.

Volejbola turnīrā (4:4) pirmajā posmā novadu komandas sacentās trijās apakšgrupās, un tikai grupu uzvarētāji iekļuva finālturnīrā par godalgotajām vietām. Labākie izrādījās Mālpils volejbolisti, kuri izšķirošajās viena seta spēlēs ar 21:16 pārspēja ropažniekus un ar 21:19 carnikaviešus. Līdz ar uzvaru 23:21 pār Carnikavu otro vietu ieguva Ropažu komanda.

Badmintona dubultspēļu turnīrā nepārspēti palika inčukalnieši, kuri uzvarēja gan četrās spēlēs grupu turnīrā, gan pēc tam vēl četrās finālturnīrā par 1.–6. vietu. Viņi pirmajā posmā sagādāja vienīgo zaudējumu turnīrā baldoniešiem (21:19), bet trešajā vietā ierindojās Mārupes badmintonisti.

Baldones pašvaldības darbiniekiem pirmo vietu kopvērtējumā lielā mērā nodrošināja veiksmīgais starts stafetes. Viņi izcīnīja pirmo vietu "ūdens biatlonā", ar ūdenspistoli precīzi "sašaujot" galda tenisa bumbiņas (otrajā vietā šajā veidā bija Mārupes novads, trešajā Salaspils), un veiklības stafetē "Drošie un veiklie", kurā apsteidza Ropažu un Inčukalna komandas.

Stafetē "Ozoliņa labirints", kurā dalībniekiem bija jāapvieno BMX braukšanas un futbola soda sitienu prasmes, baldonieši ieņēma otro vietu aiz ropažniekiem un pirms mālpiliešiem. Savukārt "Ātrajos snaiperos" – basketbola metienos no dažādām distancēm uz laiku – pārāki par viņiem bija tikai Ķekavas un Babītes komandu pārstāvji.

Stafetē "Klibais pirāts" jeb pastaigā ar koka nūjām (ķekatām) vislabāk veicās Inčukalna, Krimuldas un Ādažu pašvaldību darbiniekiem, futbola piespēles caur maziem vārtiņiem vislabāk izpildīja salaspilieši, krimuldieši un ropažnieki, bet "Power kick" sitienos ar roku un kāju pa speciālu taekvondo vesti spēcīgākie izrādījās Mārupes, Babītes un Baldones komandu dalībniekiem.

Visbeidzot tradicionālajā priekšsēdētāju trīscīņā, kurā līdz ar vietvaru vadības pārstāvjiem piedalījās arī viņu tuvākās palīdzes, veiksmīgākais bija Ķekavas novada mērs Valts Variks. Otrajā vietā ierindojās Salaspils novada domes priekšsēdētāja vietnieks Zigmārs Zeimulis un trešajā – Juris Salmiņš, kurš nesen atgriezies Krimuldas novada domes priekšsēdētāja amatā.

Komandu kopvērtējumā, summējot atsevišķās disciplīnās iegūtās vietas, Baldone ieguva 45 punktus, Ropaži 58 un Babīte 59 punktus. Ceturto vietu ieguva Mārupes komanda (61 p.), zināmā mērā atbalstot spēļu saimnieka Mārtiņa Bojāra vēl atklāšanas ceremonijā novēlējumu citām pašvaldībām pārtraukt mārupiešu pēdējo divu gadu uzvaru sēriju.

Tālākajās vietās ierindojās Ķekava (62), Salaspils (62), Mālpils (71), Krimulda (73), Carnikava (73), Inčukalns (76), Ādaži (81), Saulkrasti (82) un Olaine (107). Kā redzams, šogad nepiedalījās Stopiņu un Sējas novadu pašvaldību pārstāvji.

Iepriekš:
FOTO: Pašvaldību darbinieki Mārupē noskaidro sportiskāko Pierīgas novadu