24.05.2012 16:57

Salaspilī riteņbraucēji sacenšas ar laiku

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vitālijs Korņilovs Vitālijs Korņilovs "Alpha Baltic/Unitymarathons.com"

"Aerobike.lv" ITT kausa izcīņa ir vienas no retajām sacensībām Latvijā, kurās jebkurš interesents var sacensties individuālajā braucienā uz laiku (individual time trial).

Trešdien Salaspilī notika "Aerobike.lv" ITT kausa izcīņas otrais posms, kurā 45 riteņbraucēji sacentās 12 kilometru distancē šosejā. Dalībnieki trasē, kā pieņemts ITT braucienos, dodas pa vienam, tādēļ atšķirībā no grupas braucieniem rezultātu nosaka tikai paša spēki, nevis veiksmes vai nekaunības faktori, grūstoties par izdevīgāku pozīciju pirms finiša.

Kā jau bija gaidāms uzvaru elites grupā un arī absolūtajā vērtējumā izcīnīja "Alpha Baltic/Unitymarathons.com" komandas pārstāvis Vitālijs Korņilovs, kurš pagājušā gada Latvijas čempionātā šajā disciplīnā ieguva bronzas medaļu aiz abiem šobrīd labākajiem Latvijas riteņbraucējiem Gata Smukuļa un Alekseja Saramotina.

Septiņas sekundes viņam zaudēja mārupietis Rihards Bartuševičs, kurš bija uzvarējis "Aerobike.lv" ITT kausa pirmajā posmā maija sākumā Jūrmalā. Trešajā vietā ierindojās Ivo Viļumovs.

Atsevišķās vecuma grupās pirmās vietas ieguva Mārcis Kalniņš (V-14), Kārlis Jirgensons (V-16), Deniss Mirošins (V-18), Jānis Andersons (seniori-1) un Zigurds Jureckis (seniori-2), bet sešu dāmu konkurencē ātrākā bija Dana Rožlapa, kurai absolūtajā vērtējumā augstā astotā vieta.

"Aerobike.lv" ITT kausa izcīņas trešais posms paredzēts jūnija beigās Mežaparkā, bet j;ulija vidū riteņbraucēji vēlreiz atgriezīsies Salaspilī.