18.06.2015 10:14

Salaspils Dienvidu ielas parkā varēs trenēties parkūrā un spēlēt petanku

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils Dienvidu ielas parkā varēs trenēties parkūrā un spēlēt petanku www.salaspils.lv

Piektdien, 19. jūnijā, Salaspilī, Dienvidu ielā ar paraugdemonstrējumiem un spēlēm tiks atklāts Dienvidu ielas parks, kurā blakus jau esošajam minifutbola un basketbola laukumam varēs uzspēlēt galda tenisu, trenēties parkūrā un izmēģināt petanka spēli.

Šķembotais laukums pie soliņiem ir paredzēts petanka spēlei, skaidro pašvaldībā. Petanks ir sena franču tautas spēle, kas sava demokrātisma dēļ iekarojusi vietu daudzās pasaules valstīs gan kā gan brīvā laika pavadīšanas iespēja vai viesību spēle, gan arī kā nopietns sporta veids.

Petanks kļūst arvien populārāks arī Pierīgā, un salaspilieši Dzenīšu ģimene, kas jau ir iekarojusi stabilu vietu Latvijas petanka elitē, Dienvidu ielas atklāšanas pasākumā iepazīstinās visus interesentus ar spēles noteikumiem.

Parkūrs ir salīdzinoši jauna sporta disciplīna, ar kuras palīdzību visefektīvākajā veidā tiek pārvarēti dažādi šķēršļi savā ceļā, pielāgojoties apkārtējai videi. Šķēršļi var būt jebkas, sākot no kokiem un trepju margām līdz pat mājām. Lai nodarbotos ar parkūru, nav vajadzīgs nekāds ekipējums, tikai apģērbs, kurā jūties ērti.

Dienvidu parka atklāšanas pasākums Salaspilī sāksies plkst. 16, kad būs iespēja piedalīties stafetēs, uzspēlēt futbolu, basketbolu un galda tenisu, bet oficiālā atklāšana paredzēta plkst. 18, kad interesenti varēs iemēģināt roku metienu precizitātē petanka spēlē un noskatīties parkūra (ielu vingrošanas) paraugdemonstrējumus.