15.06.2015 12:42

Carnikavā aizvadīts Alvja Vītoliņa piemiņas turnīrs šahā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavā aizvadīts Alvja Vītoliņa piemiņas turnīrs šahā arhīvs

Carnikavas tautas namā "Ozolaine" noticis gadskārtējais šaha ātrspēles turnīrs, kas veltīts starptautiskā šaha meistara novadnieka Alvja Vītoliņa piemiņai un kurā šoreiz piedalījās 39 šaha spēles cienītāji.

Turnīrs notika pēc Šveices sistēmas 12 kārtās ar apdomas laiku četras minūtes līdz partijas beigām katram dalībniekam plus trīs sekundes par katru gājienu. Par uzvarētāju kļuva rīdzinieks Guntars Antoms, kurš svinēja uzvaras astoņās partijās, trīs noslēdza neizšķirti, piedzīvoja vienu zaudējumu un summā savāca 9,5 punktus.

Par puspunktu no uzvarētāja atpalika lielmeistare Dana Reizniece-Ozola no Ventspils, bet trešo vietu ar 8,5 punktiem ieņēma Vsevolods Dzjuba no Jūrmalas. Tikpat punktu un ceturto vietu ieguva Vācijas pilsētas Diseldorfas pārstāvis Mihails Bogorads, piektais ar astoņiem punktiem bija ASV pārstāvošais rīdzinieks Valdis Saulespurens, bet labāko sešnieku noslēdza Kristaps Kretainis no Rīgas – 7,5 punktiem.

No Pierīgas šahistiem veiksmīgākais bija ropažnieks Rolands Bērziņš, kurš ieguva septiņus punktus (sešas uzvaras, divi neizšķirti, četri zaudējumi). Andris Ozols no Garkalnes novada Bukultiem ierindojās 18.vietā (6,5 p.), bet mājinieks carnikavietis Kristaps Krustkalns ieņēma 20. vietu (6 p.).

Turnīrā arī tika noteikti labākie spēlētāji jaunatnes vecuma grupās, un visās uzvarēja rīdzinieki. Ar 7,5 punktiem no 12 iespējamiem attiecīgi septīto un astoto vietu ieņēma Klāvs Stabulnieks (U-16 vecuma grupa) un Aleksandrs Šumskis (U-18), Aleksandrs Jazdanovs bija labākais U-12 grupā (7 p.) un Jaroslavs Petrovs U-14 grupā (6,5 p.).

Alvja Vītoliņa piemiņas turnīru rīkoja Carnikavas sporta centrs sadarbībā ar Carnikavas novada domi, Latvijas Šaha federāciju, Rīgas Šaha federāciju un šaha lielmeistaru Alekseju Širovu.