10.06.2015 13:34

Pierīgas mazie basketbolisti tiek pie medaļām "Kāruma" kausā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Kāruma” kausā U10 grupā, Jāņa Blūma divīzijā, trešo vietu izcīnīja Mārupes sporta centra jaunie basketbolisti. "Kāruma” kausā U10 grupā, Jāņa Blūma divīzijā, trešo vietu izcīnīja Mārupes sporta centra jaunie basketbolisti. Mārupes sporta centra basketbolkomandas attēls vietnē "Facebook.com"

Noslēgusies VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas rīkotā "Kāruma" kausa izcīņa pašiem mazākajiem basketbolistiem. Un, kā liecina rezultāti, finālturnīrā pie godalgotām vietām tika gan siguldieši, gan ikšķilieši, gan mārupieši, gan salaspilieši, kā arī topošie sportisti no Garkalnes.

Finālturnīrā Salaspilī un Ogrē, kas norisinājās no 1. līdz 4. jūnijam, minibasketbolā un basketbola elementu stafetēs sacentās 10 un 11 gadus vecie zēni un meitenes no visas Latvijas. Un, ņemot vērā iepriekšējo turnīru rezultātus, finālā komandas bija sadalītas vairākās divīzijās.

Meiteņu konkurencē U11 grupā un Anetes Jēkabsones-Žogotas divīzijā, visai basketbola saimei par pārsteigumu, otro vietu izcīnīja Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas mazās sportistes trenera Daiņa Ļeļeva vadībā. Cīņā par iekļūšanu finālā jaunās basketbolistes uzvarēja slaveno Juglas basketbola skolu. Savukārt fināla mačā Berģu Mūzikas un mākslas basketbolistes piekāpās Rīgas trešās sporta skolas komandai, aiz sevis atstājot meitenes no basketbola kluba "Kolibri".

Tāpat šajā vecuma grupā, Guntas Baško-Melnbārdes divīzijā, sudraba medaļas izcīnīja arī Ikšķiles jaunās basketbolistes no Igora Miglinieka sporta skolas. Viņas fināla mačā piekāpās vien rīdziniecēm no basketbola skolas "Rīga/Rīdzene", zaudētājos atstājot jaunās sportistes no komandas "Rīga/TTP-2".

Savukārt puišu konkurencē pie godalgotām vietām tika gan mārupieši, gan salaspilieši, gan siguldieši, gan ikšķilieši. U10 grupā, Jāņa Blūma divīzijā, trešo vietu izcīnīja Mārupes sporta centra jaunie basketbolisti. Cīņā par bronzas medaļu, mārupieši uzvarēja Valmieras basketbolistus.

Bet Jāņa Strēlnieka divīzijā U10 grupā uzvaras laurus plūca Ikšķiles komanda no Igora Miglinieka sporta skolas, kuri aiz sevis atstāja trenera Kristapa Kozlovska vadīto komandu "Basketbola klase/Spilva". Taču Jāņa Timmas divīzijā sudraba medaļas izcīnīja puiši no komandas "Sigulda-B", mazliet piekāpjoties rīdziniekiem no "Rīga/Pārdaugava" komandas. Tāpat siguldieši savu pārākumu demonstrēja arī Kristapa Janičenoka divīzijā, proti, treneres Agnijas Labrences vadītā komanda cīņā par čempiona titulu piekāpās otrās vietas ieguvējiem- puišiem no komandas "Rīga/DSN".

Taču Jāņa Strēlnieka divīzijā U11 grupā godpilno trešo vietu ieguva Salaspils puiši no Igora Miglinieka sporta skolas. Viņi finālturnīrā piekāpās vien basketbola komandai "Bauska".

"Kāruma" kauss ir pirmās oficiālās sacensības jaunajiem basketbolistiem, kas šosezon pulcēja vairāk nekā 100 komandu ar apmēram pusotru tūkstoti mazo spēlētāju.