09.06.2015 18:03

Jūrmalas velomaratonā startējuši vairāk nekā trīs tūkstoši riteņbraucēju

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jūrmalas velomaratonā startējuši vairāk nekā trīs tūkstoši riteņbraucēju arhīvs

Ar rekordlielu dalībnieku skaitu, kopumā 3330, noslēdzies tradicionālais Jūrmalas velomaratons, kas šogad notika jau sesto gadu. Silta saule lutināja sacensību dalībniekus un viņu atbalstītājus, kuru uzmundrinājumu pavadībā velomaratona distancē uzvaru izcīnīja Armands Bēcis un Elīna Sauka.

"Katru gadu rūpīgi domājam un strādājam pie tā, lai ieviestu arvien jaunus uzlabojumus un celtu velomaratona līmeni. Mācāmies arī no pasaules līmeņa sacensībām," stāsta velomaratona organizators Kaspars Tupiņš, kurš lepojas, ka Jūrmalas velomaratons kļuvis par vērienīgām valsts līmeņa sacensībām.

Izaicinājumu piedalīties savā pirmajā velomaratonā bija pieņēmis arī sabiedrībā pazīstamais mūziķis un humorists Arstarulsmirus, kļūstot par Jūrmalas velomaratona vēstnesi. "Es patiesi izbaudīju dalību, lai arī personīgi man brauciens beidzās ar mazu negadījumu. Tomēr atmiņā man tas paliks kā pasākums ar ļoti draudzīgu gaisotni, kurā vairāk valdīja apkārtējo prieks par procesu, nevis sacensības gars," pauda Arstarulsmirus, kurš startēja 40 kilometru garajā Tautas braucienā.

Kopumā 87 kilometru garajā Sporta distancē vīriešu konkurencē pirmo vietu izcīnīja komandas "Rietumu-Delfin" braucējs Armands Bēcis, bet sieviešu konkurencē par līderi kļuva Elīna Sauka no komandas "RSS Purvciems". Sporta distances komandu kopvērtējumā augstāko rezultātu ieguva "Rietumu-Delfin" komanda.

Turpretī 40 kilometru Tautas braucienā kā līderis starp vīriešiem finišēja Ādams Veins Rozentāls, bet sieviešu konkurencē uzvarētājas titulu saņēma Adele Ilga Spigovska. Tautas distances komandu kopvērtējumā pirmo vietu izcīnīja komanda "FANS AP-print".

Taču 14,5 kilometrus garajā Ģimenes distancē uzvaras laurus plūca Aivars Bergmanis no "HOTEL JURMAL SPA" komandas, bet no sievietēm pirmā finišēja Maira Rozenfelde.

"Mums ir patiess prieks redzēt, ka veselīgs dzīvesveids kļūst aizvien populārāks, un riteņbraukšanas entuziasti iecienījuši tieši Jūrmalas sacensības. Pateicoties lieliskajiem laikapstākļiem un organizatoru rūpīgajam darbam, šogad dalībnieku skaits ir sasniedzis jaunu rekordu. Tas tikai vēlreiz apliecina, ka Jūrmala ir lieliski piemērota tautas sporta pasākumiem, un pilsētas viesi to novērtē," gandarījumu pauda Jūrmalas pilsētas domes Sporta pārvaldes vadītāja Indra Brinkmane.

Jāteic, ka tautas sporta pasākumu sezona Jūrmalā turpināsies arī 2. augustā, kad norisināsies Latvijā lielākās un nozīmīgākās skrituļslidošanas sacensības – Jūrmalas skrituļslidošanas festivāls, kā ietvaros notiks arī Latvijas čempionāts.