04.06.2015 15:30

Jūrmalas, Ikšķiles un Baložu skolēni sacentīsies par labākās velosipēdistu komandas godu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jūrmalas, Ikšķiles un Baložu skolēni sacentīsies par labākās velosipēdistu komandas godu CSDD

Piektdien un sestdien, 5. un 6. jūnijā, notiks Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) sacensību "Jauno satiksmes dalībnieku forums 2015" otrā kārta jeb Lielais fināls. Tajā par labāko jauno velosipēdistu komandas titulu sacentīsies arī Jūrmalas, Ikšķiles un Baložu skolēni.

"Jauno satiksmes dalībnieku forums 2015" otrajā kārtā piedalīsies visu reģionālo posmu uzvarētāji, kopskaitā 32 komandas – teju 200 bērnu. Bet no Pierīgas par vislabākās jauno velosipēdistu komandas titulu un par ceļazīmi uz Eiropas Jauno satiksmes dalībnieku sacensībām Vīnē Austrijā cīnīsies skolēni no Baložu un Ikšķiles vidusskolas, kā arī no Jūrmalas sākumskolas "Atvase".

Plānots, ka fināla sacensību atklāšana notiks piektdien, 5. jūnijā, pulksten 11, maču pirmais raunds pulksten – 11.30, bet otrais raunds – pulksten 15. Vakarpusē bērniem būs iespēja atpūsties, skatoties multiplikācijas filmas un risinot asās prāta mīklas. Īpašs pārsteigums būs zinātkāres centra "Zili brīnumi" priekšnesums, kurā tiks rādīti dažādi ar zinātni saistīti triki un brīnumi.

Sestdien sacensības turpināsies, un dalībnieki varēs piedalīties dažādās saliedējoša rakstura komandu spēlēs, jautrās stafetēs, kā arī vērot interesantus profesionāla velotriāla paraugdemonstrējumus un šovus. Laureātu svinīgā apbalvošana paredzēta pulksten 13.30.

Latvijas labākajiem jaunajiem riteņbraucējiem fināla sacensībās būs jādemonstrē savas teorētiskās zināšanas par ceļu satiksmes noteikumiem, pirmās palīdzības sniegšanu, velosipēda tehnisko uzbūvi, kā arī jāveic praktiskā braukšana. Sacensību "Jauno satiksmes dalībnieku forums 2015" fināls kā ik gadu notiks Rīgas Tehniskās universitātes sporta un atpūtas bāzē "Ronīši".

Latvijas lielā fināla uzvarētāji dosies pārstāvēt Latviju Eiropas jauno satiksmes dalībnieku sacensībās, kas norisināsies Vīnē Austrijā 3.–6. septembrī.

CSDD sacensības "Jauno satiksmes dalībnieku forums" organizē jau 22. gadu, un to mērķis ir uzlabot skolēnu zināšanas un prasmes ceļu satiksmes drošībā.