23.05.2012 14:38

Novadu svētku ietvaros norisināsies arī sporta pasākumi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Ghetto Basket" ielu basketbola turnīrs Siguldā "Ghetto Basket" ielu basketbola turnīrs Siguldā www.sigulda.lv

Nedēļas nogalē Siguldā, Salaspilī un Olainē skries, orientēsies un spēlēs basketbolu.

Siguldas novada svētki sāksies jau piektdien vakarā ar populārā ielu basketbola turnīru seriāla "Ghetto Basket" spēlēm. Turnīrs paredzēts Poruka ielā, gaisa trošu vagoniņa stacijas laukumā Siguldas pusē. Komandu reģistrācija no plkst.17, spēļu sākums – plkst.18.

Sestdien Siguldā risināsies ģimeņu sporta dienas pasākumi, bet plkst.18 Svētku laukumā sāksies Siguldas kausa izcīņa orientēšanās sportā, kas vienlaikus būs arī Latvijas kausa izcīņas posms sprinta distancēs. Uzvarētāju apbalvošana paredzēta vakarā Siguldas pilsdrupās svētku noslēguma koncerta laikā.

Turpat netālu, Līgatnes novada Ratniekos divas dienas risināsies Baltijas čempionāta posms orientēšanās sportā ar izlašu dalībnieku piedalīšanos. Sestdien triju valstu sportisti veiks garo distanci, bet svētdien paredzētas stafetes sacensības.

Sestdien "Ghetto Basket" ielu basketbola turnīrs būs pārcēlies uz Salaspili, kur novada svētku ietvaros spēles ritēs no plkst.12 veikala "Selver" stāvlaukumā Rīgas ielā 24. Tāpat kā Siguldā, pieteikšanās un reģistrācija turnīram stundu pirms tā sākuma.

Pirms ielu basketbola turnīra un arī tā starplaikā skatītājus izklaidēs "Greentrials Bike Tour" šova dalībnieki, demonstrējot, kādus trikus iespējams veikt uz divriteņa.

Ielu basketbola turnīrs iekļauts arī Olaines novada svētku programmā. "Boomball-2012", sākot no plkst.11, piecās vecuma grupās risināsies uz Zemgales ielas pie ūdenstorņa.

Savukārt skriešanas cienītāji aicināti uz atjaunotajām skriešanas sacensībām "Olaines apļi", kurās rīkotāji piedāvā 5, 7 un 10 kilometru krosa distances. Gaidīti arī bērni, kuriem paredzēta atsevišķa distance atjaunotajā parka teritorijā, kā arī nūjotāji.