01.06.2015 14:10

Pierīgas novadu MTB sacensībās otro gadu pēc kārtas uzvar baldonieši

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas novadu MTB sacensībās otro gadu pēc kārtas uzvar baldonieši Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Deviņu novadu pārstāvji piedalījušies Pierīgas novadu sporta spēļu kalnu riteņbraukšanas sacensībās Baldones novada Riekstukalnā. Tāpat kā pērn, komandu vērtējumā pirmo vietu izcīnīja mājinieki baldonieši, nākamajās divās vietās atstājot Mārupes un Babītes komandas.

Sacensības risinājās sešās vecuma grupās dāmām un kungiem distancēs no pieciem līdz 24 kilometriem. Par izcīnīto vietu katrā vecuma grupā dalībnieks saņēma noteiktu punktu skaitu (par pirmo vietu – 20 p.). Kopvērtējumā ņēma vērā katras komandas sešu labāko dalībnieku izcīnītos punktus, līdz ar to maksimālā punktu summā vienai komandai bija 120.

Baldones MTB braucēji bija ļoti tuvu maksimālajam rezultātam – individuāli viņi piecās vecuma grupās izcīnīja pirmās vietas un vienā – otro, kopā savācot 118 punktus. Uzvaras izcīnīja Edgars Brigmanis (V2), Dace Līce (S4), Ainārs Žēbers (V4), Anita Antone (S1) un Lija Purne (S6), bet otrajā vietā V5 grupā ierindojās Jānis Vējons.

Otro vietu komandu kopvērtējumā ieņēma Mārupes novads (116 p. – piecas pirmās un viena trešā vieta), trešo vietu – Babītes novads (96 p.). Tālākajās vietās ierindojās Ķekavas (96), Stopiņu (92), Ropažu (90), Mālpils (78), Saulkrastu (37) un Sējas (9) novads.

Individuāli garākajā 24 km distancē vīriem labāko rezultātu sasniedza Rihards Bartuševičs no Mārupes, kurš finišēja pēc 55 minūtēm un 16 sekundēm un pārliecinoši uzvarēja jaunākajā V1 grupā vīriem. Savukārt garākajā 16 km distancē dāmām ātrākā bija baldoniete Anita Antone (51:03).

Pārējās grupās individuāli par uzvarētājiem kļuva mārupieši Jānis Ozoliņš (V3), Sergejs Pomarņevskis (V5), Mečislavs Bartuševičs (V6) un Līga Lāce (S2), kā arī Rita Golvere no Babītes (S3) un Monika Brālis no Ķekavas (S5).

Pierīgas novadu sporta spēļu nākamās sacensības paredzētas jau šosestdien – Mālpilī risināsies pludmales volejbola turnīrs. Šobrīd spēļu kopvērtējumā līderis ir Babītes novads (125,5 punkti), kam cieši seko Mārupes (124,5), Baldones (119), Salaspils (118), Ropažu (116) un Stopiņu (112,5) novads.