30.05.2015 20:58

Salaspilī novada svētkus svin arī skrienot

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Trīsarpus simti skrējēju sestdien novada svētku laikā piedalījās Salaspils pilsētas pusmaratonā, no tiem gandrīz simts veica galveno 21,09 km distanci. Vēl azartiskāki notikumi risinājās Salaspils sporta nama stadionā, kur 400 metru distancē sacentās "Druvas" bērnu skrējiena dalībnieki.

Par Salaspils pusmaratona uzvarētāju kļuva Jānis Višķers no Rīgas, kurš finišēja pēc stundas, desmit minūtēm un 42 sekundēm. Otrās vietas ieguvējs Kristaps Bērziņš no Kuldīgas viņam zaudēja 46 sekundes. Trešais finišēja ogrēnietis Rolands Kaimiņš, bet labākais no salaspiliešiem izrādījās Nauris Bondars, kurš ieņēma 18. vietu (1.30:36).

Dāmu konkurencē pirmās trīs vietas ieguva Ilona Marhele (1.24:46), Lelde Kalniņa un Lelde Neimande. Savukārt atsevišķās vecuma grupās labāko trijniekos iekļuva ikšķiliete Inga Zālīte, kura S30 grupā par vienu vietu apsteidza salaspilieti Jekaterinu Sokunovu, kā arī Einārs Šillers no Ikšķiles (V40) un Edmunds Gržibovskis no Ropažu novada Kākciema (V50).

Nepilns simts skrējēju devās "Knauf" skrējiena jeb ceturtdaļmaratona (10,5 km) distancē. Labāko rezultātu sasniedza Āris Brantevics (37:03), bet trešo vietu ieguva Salaspils sporta skolas audzēknis 17 gadus vecais Didzis Malderis (40:32). Savukārt labākā starp dāmām izrādījās ādažniece Jekaterina Kulago (47:40).

Savās vecuma grupās laureātu trijniekos iekļuva salaspilieši Līva Bērziņa, Santa Možeika, Maruta Anspaka, Santa Siņica, Miks Bondars, Kristaps Vidzis un Arnolds Kučinskis.

Viskuplāk pārstāvētajā 5,27 km "Ezerkauliņu" skrējienā pārliecinoši pirmais finišēja Jevgeņijs Turkins (17:39), otrajā vietā atstājot mājinieku Edvīnu Osi no Salaspils.

Ar augstiem rezultātiem izcēlās abi uzvarētāji jaunākajā vecuma grupā. 12 gadus vecais Ernests Vīlips no Salaspils absolūtajā vērtējumā ieņēma augsto piekto vietu (21:19), bet viņa viengadniece siguldiete Estere Vīksne, kura arī bija labākā starp daiļā dzimuma pārstāvēm, piekāpās tikai septiņiem vīriem un ieņēma astoto vietu. Vienu pozīciju zemāk finišēja Iveta Caune no Ikšķiles.