26.05.2015 12:18

Carnikavas dabu izbauda riteņbraucēji un nūjotāji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavas dabu izbauda riteņbraucēji un nūjotāji www.carnikava.lv

Nedēļas nogalē Carnikavas novadā notika divi pasākumi aktīvas atpūtas cienītājiem. Sestdien Carnikavas sporta centra pavasara sacensību sezona tika atklāta līdz ar Carnikavas pavasara riteņbraukšanas sacensībām, bet dienu vēlāk uz festivālu Piejūras dabas parkā pulcējās nūjošanas entuziasti.

Carnikavas pavasara velobrauciens sporta un aktīvās atpūtas centrā "Zibeņi" bija pulcējis vairāk nekā 250 dalībnieku. Turklāt pārstāvēti bija ne tikai mājinieki un citi Pierīgas novadi, bet arī Jūrmala, Limbaži, Valmiera, Dobele, Kocēni, Burtnieki, Lielvārde, Stende.

Sacensībās velokrosā elites grupā uzvarēja rīdzinieks Herberts Pudāns, kurš finišēja pēc 35 minūtēm un 31 sekundes un par 70 sekundēm apsteidza otrās vietas ieguvēju carnikavieti Kārli Baltaci. Sekundi vēlāk mērķi sasniedza Ervīns Smoļins, bet dāmām par uzvarētāju kļuva Agate Lorence.

Citiem pieaugušajiem sacensību dalībniekiem būs iespēja startēt vieglas un vidējas grūtības pakāpes meža apļos. Atsevišķās vecuma grupās no carnikaviešiem pie uzvarām tika Renāte Rodionova, Matīss Reinšmits, Ingūna Brūvere un Sergejs Rodionovs.

Visai kupli apmeklētas bija arī bērnu sacensības 250–2000 metru distancēs, kurās startēja jaunie riteņbraucēji jau no 3–4 gadu vecuma. Savu vienaudžu vidū starp labākajiem bija arī Alise Kampāne un Laura Jankovska no Carnikavas.

Svētdien Piejūras dabas parka jaukumus izbaudīja nūjošanas cienītāji – ne tikai pieredzējušie, bet arī iesācēji un bērni, kuriem bija sagatavota īpaša programma. Pēc iesildīšanās dalībnieki devās apmēram septiņus kilometrus garajā distancē caur Piejūras dabas parku un gar jūru.

Kamēr nūjotāji izbaudīja gleznaino trasi, uz ugunskura tapa garda skābeņu zupa, kas pēc distances pieveikšanas tika visiem pasākuma dalībniekiem un viesiem. Bet veiksminieki viktorīnā un loterijā arī tika pie vērtīgām balvām.

Vairāk fotogrāfiju skatīt šeit.