25.05.2015 11:01

Salaspilieši triumfē Latvijas frisbija čempionātā jauktajā grupā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Turnīrā, kas divas dienas notika Vaidavas sporta bāzē un ievadīja frisbija vasaras sezonu, piedalījās 11 komandas un vairāk nekā 150 spēlētāju, pārstāvot Rīgu, Salaspili, Ogri, Ventspili, Daugavpili un Valmieru. Otro gadu pēc kārtas čempionu tituls tika Salaspils frisbija klubam.

Latvijas jaukto komandu čempionāta nolikums paredzēja, ka pirmajā posmā komandas ir sadalītas divās apakšgrupas, kurās izspēlē viena apļa turnīru. Pa divām labākajām vienībām kvalificējās pusfinālam, trešo un ceturto vietu ieguvēji aizvadīja mačus par 5.–8. vietu, bet piekto un sesto vietu ieguvēji sadalīja vietas no devītās līdz vienpadsmitajai.

Salaspils frisbija klubu turnīrā pārstāvēja divas komandas. Pirmā komanda grupu turnīrā guva ļoti pārliecinošas uzvaras pār "SoulFly UD" vienību 13:2, "Ventspils Mazajiem" 13:1 un "Sirocco Ultimate" 13:3 un nopietni pacīnījās vienīgi ar, kā izrādījās, vēlākajiem sāncenšiem finālā "Probably Some Latvians" no Ventspils – 12:9.

Pusfinālā salaspilieši ar 13:4 pieveica "Ultimate Decision" frisbijistus, bet finālā neatstāja lielas cerības ventspilniekiem – 15:4. Trešo vietu turnīrā ieguva Ogres frisbija klubs, kas "mazajā finālā" ar 15:10 pārspēja "Ultimate Decision" vienību. Par čempionāta rezultatīvāko spēlētāju atzina Salaspils kluba spēlētāju Reini Otisonu.

Salaspils frisbija kluba otrā komanda noslēgumā ieņēma piekto vietu. Pirmajā posmā salaspilieši ar 3:8 piekāpās "Ultimate Decision" vienībai un ar 6:7 Ogres frisbija klubam, kā arī guva uzvaras pār Valmieras (10:7), Daugavpils (13:7) un "MINDPV" komandas (11:7) frisbijistiem.

Savukārt gandarījuma turnīrā par piekto vietu Salaspils frisbijisti pārspēja gan "Ventspils Mazos" 13:6, gan "SoulFly UD" 13:3 un ar pozitīvu bilanci piecas uzvaras un divi zaudējumi finišēja piektajā vietā.