22.05.2012 16:13

Garkalnes autobraucējam otrā vieta folkreisa Vasaras kausa pirmajā posmā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Popes autotrasē notikušajās sacīkstēs 27 dalībnieku konkurencē Ermīns Vācietis piekāpās vienīgi cēsniekam Rūdolfam Bogenam.

A finālā Bogens uzvarēja ļoti pārliecinoši, taču cīņa par tālākajām vietām izvērtās skarba. Raivis Riekstiņš no Ikšķiles novada Turkalnes ilgu laiku pretendēja uz otro vietu, taču cīņā ar Vācieti pieļāva kļūdu, un viņam garām tika ne tikai "Štīm Rally Team" pārstāvošais Garkalnes autosportists, bet arī viņa komandas biedrs Sandis Džeriņš.

Riekstiņš finišēja ceturtajā vietā, bet piekto ieņēma Ivo Gabrāns no Siguldas, kurš izrādījās otrais labākais aiz Džeriņa junioru konkurencē. Savukārt pirmās
starta vietas īpašnieks Rihards Dainis no Siguldas novada Jūdažiem bija spiests finišēt pēdējais, pa ceļam pazaudējot labo priekšējo riepu, informēja Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns.

Komandu vērtējumā uzvarēja "Autosporta nākotne" (Bogens, Džeriņš, Dainis), otrie – "Štīm Rally Team" (Vācietis, Riekstiņš).

LAF folkreisa Vasaras kausa izcīņā šosezon paredzēti seši posmi, nākamais – 16. jūnijā Vecpilī. Sacīkšu uzvarētājs saņems bezmaksas licenci startam nākamā gada Latvijas autokrosa čempionātā.

Folkreiss ir viens no tautas autosporta veidiem, kurā dalībnieki startē ar kopēju startu pēc autokrosa un rallijkrosa principiem. Folkreisa pieejamību nodrošina
nosacījums, ka jebkurš vērotājs sacensību dienā var iegādāties jebkuru sacīkstē startējošo automašīnu par fiksēto samaksu 950 eiro, bet mašīnas īpašnieks  o
darījuma atteikties nedrīkst. Tas nozīmē, ka, lai cik sportists būtu ieguldījis savā automašīnā finanšu līdzekļus, to var nākties zaudēt, saņemot pretī „tikai" fiksēto summu. Šis nosacījums bremzē izmaksu augšanu un saglabā sporta veida kā mazbudžeta sacensību pievilcību.