22.05.2015 21:56

Carnikavas basketbolisti otro gadu pēc kārtas paliek ceturtie

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavas basketbolisti otro gadu pēc kārtas paliek ceturtie Einārs Binders

Mača lielāko daļu būdami vadībā, Carnikavas basketbolisti Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas izšķirošajā spēlē par trešo vietu piekāpjas "Dārznieks"/Cēsu sporta skolas komandai un otro sezonu pēc kārtas finišē ceturtajā vietā.

Finālsērijas izšķirošajā trešajā spēlē Cēsīs pēc gluži līdzīga cīņas sākuma carnikaviešiem pirmā puslaika vidū izdodas izrāviens 11:1, un viņi ieguva pirmo vērā ņemamo pārsvaru – 23:14. Pirmais puslaiks noslēdzās 33:25 viesu labā, taču pavisam neveiksmīgs Carnikavas komandas sniegums pirmajās minutes pēc pārtraukuma ļāva laukuma saimniekiem ātri vien samazināt starpību līdz minimumam (33:32).

Vēl labu brīdi bez sava līdera Edgara Vecuma spēlējošie carnikavieši turējās vadībā ar 4–6 punktu pārsvaru, līdz nepilnas sešas minutes pirms pamatlaika beigām cēsnieki pirmo reizi kopš paša spēles sākuma atguva vadību (47:46).

Drāma turpinājās līdz cīņas pašām beigām – kad bija atlikusi pusotra minute, rezultāts atkal bija neizšķirts 51:51. Jau nākamajā uzbrukumā vēlreiz priekšā izvirzījās mājinieki, bet atlikušajā laikā neviens no Carnikavas basketbolistu četriem metieniem mērķi nesasniedza, un viņi piedzīvoja sāpīgu zaudējumu – 51:53 un sērijā līdz divām uzvarām 1:2.

Sezonas pēdējā spēlē carnikaviešu labā Niks Saknītis un Gatis Gargažins guva pa 13 punktiem, nevienam citam desmit punktu atzīmi sasniegt neizdevās.

Jāatgādina, ka pirmajā spēlē sērijā par trešo vietu Carnikavas komanda viesos uzvarēja 78:60, bet otrajā savā laukumā piedzīvoja zaudējumu 65:86. Pirms gada carnikavieši finālsērijā ar 1:2 zaudēja Saulkrastu komandai. Šosezon saulkrastieši no cīņas par medaļām izstājās astotdaļfinālā, bet basketbola klubs "Sigulda" – ceturtdaļfinālā.