19.05.2015 16:54

No "O! Festivāla" Siguldā – pretī pasaules orientēšanās čempionātam

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
No "O! Festivāla" Siguldā – pretī pasaules orientēšanās čempionātam Matīss Ratnieks un www.facebook.com/TakuSkrejejs

Siguldā pagājušajā nedēļas nogalē norisinājās "O! Festivāls", kurā piedalījās vairāk nekā 800 orientēšanās sporta interesentu no Latvijas un kaimiņvalstīm. Dalībnieki sacentās piecās disciplīnās.

Siguldas Svētku laukumā dalībniekiem tika piedāvāts izmēģināt spēkus foto orientēšanās (foto-o), foto leģendas, labirinta un sprinta orientēšanās distancēs, pavēstīja Latvijas Orientēšanās federācijā.

"O! Festivāla" labirinta disciplīna atradās pašā Svētku laukumā. Katrs dalībnieks varēja izvēlēties kādu no trim dažāda garuma distancēm. Vīriešu konkurencē pārliecinošu uzvaru izcīnīja Edijs Šmits, bet sieviešu konkurencē vidējā distancē uzvaru izcīnīja Elīna Volkova, bet garajā – Sandra Grosberga. Interesanti, ka garajā distancē trīs sieviešu grupas uzvarētājas bija ātrākas par ātrāko no vīriešiem – Ediju Šmitu.

Foto-o un foto leģendas distances piedāvāja iepazīt Siguldu no cita skatpunkta, dodoties pastaigā pa ielām un pagalmiem. Foto-o disciplīnā, savācot maksimālo punktu skaitu, uzvaru izcīnīja komanda "Enkura turētāji" (Aigars Šics un Zane Catlakša).

Foto leģendā trīs komandas spēja tikt galā ar visiem uzdevumiem, tāpēc uzvarētājs tika noteikts pēc distancē pavadītā laika. Pirmo vietu izcīnīja komanda "Vienalga nav", kuras sastāvā startēja pieredzējušie orientieristi Kristīne Veita un Ivars Žagars.

Līdztekus "O! Festivālam" norisinājās Latvijas čempionāts sprinta distancē. Sportisti sacentās divdesmit dažādās vecuma grupās, cīnoties par Latvijas čempionāta medaļām un tituliem. Elites vīriešu grupā uzvaru izcīnīja Andris Jubelis, bet sieviešu konkurencē – Līga Ārniece.

Atsevišķās vecuma grupās no Pierīgas novadu orientieristiem pirmās vietas izcīnīja ādažnieces Laura Leiboma (S20) un Ruta Kukka (S65), siguldieši Zanda Abzalone (S35) un Ilmārs Limbēns (V65), saulkrastiete Irita Puķīte (S40) un carnikavietis Gunārs Ostups (V75), otrās – siguldieši Magda Cigle (S16) un Guntis Arnicāns (V45), trešo – Uldis Upītis no Saulkrastiem (V18).

Svētdien "O! Festivāls" turpinājās ar garo distanci tehniski sarežģītajos Nītaures mežos. Sieviešu elites grupā 9,5 km distancē uzvaru izcīnīja Līga Valdmane, tuvāko sāncensi apsteidzot par septiņām minūtēm. Vīru elites grupā pārliecinoši uzvarēja Latvijas labākais orientierists Edgars Bertuks, 13,5 km garo distanci veicot 1 stundā un 23 minūtēs, otrās vietas ieguvēju viņš apsteidza par sešām minūtēm.

S65 vecuma grupā pirmās trīs vietas ieguva Ruta Kukka no Ādažiem un siguldietes Rudīte Šterna un Valentīna Lietuviete, bet S20 grupā otro un trešo vietu ieņēma orientēšanās kluba "Kāpa" pārstāves Kendija Aparjode no Saulkrastiem un Laura Leiboma no Ādažiem.

Vēl čempionu titulus izcīnīja Edmunds Zvaigzne (V55) un Ilmārs Limbēns (V65) no Siguldas, Lauma Žilko (S60) no Ķekavas, kā arī Carnikavas seniori Pēteris Novikovs (V70) un Gunārs Ostups (V75).

Jāatgādina, ka ar "O! Festivālu" simboliski sākas ceļš uz 2018. gada pasaules orientēšanās čempionātu, kas notiks Siguldā un Rīgā.