19.05.2015 11:55

Salaspils handbolistēm četri medaļu komplekti Latvijas jaunatnes čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils sporta skola C grupas meiteņu komanda Salaspils sporta skola C grupas meiteņu komanda Salaspils sporta skola

Nedēļas nogalē noslēdzies Latvijas jaunatnes handbola čempionāts, kurā dalībnieku vidū bija vairāku Pierīgas novadu komandas. Vislabāk veicās Salaspils sporta skolas audzēknēm, kas izcīnīja divus čempionu titulus un divas bronzas godalgas.

C vecuma grupā meitenēm (2000. g. dz.) par uzvaru sacentās piecas komandas, aizvadot triju apļu turnīru. Ar nevainojamu bilanci – 12 uzvaras 12 spēlēs un gūto un zaudēto vārtu attiecība +126 – turnīru beidza Salaspils jaunās handbolistes. Pirmās divas vietas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ieņēma čempiones Irina Prokuņina (72 vārti) un Olīvija Badajeva (60).

Tikpat spoži šīs sezonas D grupas (2001. g. dz.) turnīru aizvadīja Salaspils sporta skolas pirmā komanda, kas triju apļu turnīrā uzvarēja visās deviņās spēlēs. Izšķirošajā trešā apļa cīņā par bronzas medaļām Salaspils otrā komanda ar 15:10 uzvarēja Olaini un ierindojās trešajā vietā.

Arī šajā turnīrā labāko vārtu guvēju topā bija tikai salaspilietes – Irina Prokuņina (69), Veronika Balbārzda (49), Olīvija Badajeva (47), Anastasija Blažēviča no otrās komandas (34) un Ērika Sirsniņa (30).

Vēl vienu medaļu komplektu Salaspils sporta skolai izcīnīja D1 grupas (2002. g. dz.) meitenes, kuras 12 spēlēs izcīnīja piecas uzvaras, vienreiz nospēlēja neizšķirti, piedzīvoja sešus zaudējumus un ar 11 punktiem ieņēma trešo vietu, palaižot priekšā Ludzas un Dobeles komandas.

Vismaz uz bronzu salaspilietes reāli pretendēja arī B grupas (1998./99. g. dz.) turnīrā, taču neieradās uz pēdējā sabraukuma spēlēm, nopelnīja četrus tehniskos zaudējumus un palika ceturtajā vietā. Jaunākajā D2 grupā (2003. g. dz. un jaunākas) Salaspils sporta skolas komandām ceturtā un pēdējā sestā vieta, bet Vangažu meitenēm piektā vieta. Savukārt vecākajā A grupā (1996./97. g. dz.) salaspilietes piedzīvoja zaudējumus visās astoņās šīs sezonas spēlēs.

Pieticīgāki bija Pierīgas puišu handbola komandu rezultāti. Pie medaļām izdevās tikt vienīgi Stopiņu D1 grupas komandai, kas, sekmīgi aizvadot apakšgrupu spēles, kvalificējās finālturnīram par 1.–4. vietu un beigās ar četrām uzvarām un diviem zaudējumiem izcīnīja sudraba medaļas.

11 komandu konkurencē šajā grupā septīto vietu ieņēma Olaines komanda ar turnīra rezultatīvāko spēlētāju (113 vārti 13 spēlēs) Ņikitu Tkačenko priekšgalā. Vienu pozīciju zemāk finišēja Salaspils sporta skola, bet pēdējā vietā palika kluba "Celtnieks" Vangažu vienība.

Jaunākajā D2 grupā ceturto vietu ieņēma Stopiņu jaunie handbolisti, sesto salaspilieši un septīto vangažnieki. Piektajās vietās ierindojās Stopiņu puiši C grupā (1999. g. dz.) un Vangažu "Celtnieka" jaunieši B grupā (1998. g. dz.).

30. maijā ar Pierīgas komandu piedalīšanos Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas stadionā notiks mini handbola sezonas noslēguma turnīrs. Uzvarētāji tiks noteikti trijās vecuma grupās zēniem un divās meitenēm.