18.05.2015 14:04

Siguldas jauniešu badmintona turnīrā "krējumu nosmeļ" mājinieki

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Liela daļa no nedēļas nogalē Siguldā jau 21. reizi notikušā "Yonex" starptautiskā jauniešu badmintona turnīra medaļām palika Siguldā. 17 vienspēļu un dubultspēļu turnīros, kuros piedalījās sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Polijas, tikai vienā mājinieki palika bez godalgām.

No laukuma saimniekiem lielākos panākumus guva Liāna Lenceviča, kura uzvarēja visos trijos turnīros U-15 vecuma grupā jaunietēm. Vienspēļu turnīra finālā viņa ar 21:15, 21:15 pārspēja Diānu Stogniju no Baložu badmintona kluba, bet dubultspēlēs izcīnīja pirmās vietas, spēlējot kopā ar novadnieku Ardi Danielu Bedrīti un Aļesju Kramčaņinu no Baltkrievijas.

A. D. Bedrītis kopā ar vēl vienu Baltkrievijas jauno badmintonistu Alekseju Kņazevu uzvarēja pāru cīņās jauniešiem, bet vienspēlēs vienīgo zaudējumu piedzīvoja finālā pret Jonu Petku no Lietuvas (19:21, 19:21).

Jaunākajā U-11 vecuma grupā meitenēm Katre Nēla no Igaunijas pusfinālā un finālā pārspēja siguldietes Amandu Sofiju Grosbergu un Annu Kupču, kuras līdz ar to ieņēma attiecīgi trešo un otro vietu. Bet puišu turnīrā labākais no mājiniekiem bija Alens Zandovskis, kurš ierindojās ceturtajā vietā.

U-13 grupā trīs reizes uz goda pjedestāla kāpa Siguldas sporta skolas audzēkņi Gints Bērziņš un Amanda Azarova. Viņi abi kopā uzvarēja jaukto dubultspēļu turnīrā, Gints vienspēļu turnīra finālā ar 15:21, 20:22 piekāpās lietuvietim Daneļum Berzanskim, ar kuru kopā bija labākais puišu dubultspēļu turnīrā.

Savukārt Amanda individuālajās sacensībās ieņēma trešo vietu, bet pāru turnīrā meitenēm kopā ar Artu Priednieci bija otrā. Šajā turnīrā uzvarēja siguldiete Diāna Aleksejeva kopā ar Uļjanu Voļsku no Baltkrievijas, bet trešo vietu ieguva Marta Brengule un Anna Kupča no Siguldas.

Bagātu medaļu ražu siguldieši ievāca arī vecākajā U-19 grupā, kurā, tiesa gan, viesi no kaimiņvalstīm nepiedalījās.

Vienspēlēs jauniešiem Kristaps Jānis Gulbis finālā piekāpās Nikam Podosinovikam no Rīgas 21:17, 16:21, 13:21 un ieņēma otro vietu, bet dubultspēlēs pārī ar Teodoru Kerimovu izcīnīja uzvaru (otro vietu ieņēma Kristaps Kalniņš ar N. Podosinoviku, trešo – A. D. Bedrītis ar Jāni Norveli), bet "mikstā" ar Amandu Agnesi Arnicāni sīvā cīņā pārspēja novadniekus T. Kerimovu un Jekaterinu Romanovu 22:20, 22:20.

J. Romanovai līdz ar sudrabu vēl arī divas zelta medaļas – vienspēļu turnīra finālā viņa ar 21:13, 21:15 pieveica Olgu Mihailovu no Baložiem, bet dubultspēlēs kopā ar A. A. Arnicāni otrajā vietā atstāja O. Mihailovu un D. Stogniju.

Šosestdien turpat Siguldas 1. pamatskolas sporta zālē notiks turnīrs mazāk pieredzējušiem jauniem badmintonistiem, no kuriem liela daļa sacentīsies par savām pirmajām godalgām.