17.05.2015 19:50

Pierīgas jaunajiem florbolistiem čempionu tituls viens, medaļas – gandrīz visās grupās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ulbrokas un Ķekavas jaunie florbolisti tikās finālos gan U-16, gan U-14 vecuma grupu turnīros Ulbrokas un Ķekavas jaunie florbolisti tikās finālos gan U-16, gan U-14 vecuma grupu turnīros Latvijas Florbola savienība

Svētdien finišējis Latvijas bērnu un jaunatnes čempionāts florbolā, kurā dažādās vecuma grupās ar panākumiem piedalījās florbola skolas "Masters"/Ulbrokas un kluba "Ķekavas Bulldogs" komandas.

Izslēgšanas turnīru finālos pēdējie nūjas krustoja tieši Ulbrokas un Ķekavas klubu spēlētāji, cīnoties par pirmo vietu U-16 vecuma grupā. Pirmajā trešdaļā FS "Masters" audzēkņi ieguva 3:1 pārsvaru un ne bez pūlēm nosargāja uzvaru 5:3 un zelta medaļas. Čempionu rindās finālā ar trim precīziem metieniem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Reino Ješēvics.

Iepriekš pusfinālu sērijās FS "Masters"/Ulbrokas florbolisti divu spēļu summā pārspēja Valmieras komandu (5:5, 10:8), bet ķekavieši – Lielvārdes vienību (10:11, 9:7).

Finālā ulbrokieši spēlēja arī U-12 grupā. Pusfinālā viņi divreiz pārspēja Cēsu pilsētas sporta skolas/"Lekrings" florbolistus (11:1, 14:7), bet finālā ar 1:5 piekāpās Lielvārdes komandai un ieguva sudraba medaļas. Iepriekš ceturtdaļfinālā Lielvārdes vienība pārspēja "Ķekavas Bulldogs".

U-14 grupā abi Pierīgas klubi piedzīvoja zaudējumus pusfināla sērijās – ulbrokieši pret Talsu novada sporta skolu (2:2, 1:7), bet "buldogi" pret Lielvārdi (7:7, 4:6). Līdz ar to abas tikās mačā par trešo vietu, kurā par bronzas laureātiem kļuva ķekavieši – 7:3.

U-10 grupā, kurā izslēgšanas turnīrs nenotika, ar sešām uzvarām astoņās spēlēs trešo vietu ieguva FS "Masters"/Ulbrokas puikas. Sestajā vietā ierindojās "Inčukalns/Coyote", bet septītajā un devītajā – divas "Ķekavas Bulldogs" komandas.

Vienīgi vecākajā U-18 grupā Pierīgas komandas palika bez medaļām. Ulbrokas jaunieši ceturtdaļfinālā uzvarēja Valmieru (7:6, 7:4), pusfinālā zaudēja Bauskai (3:3, 6:7), bet spēlē par bronzas medaļām piekāpās CPSS/"Lekrings" florbolistiem 2:5.

Meiteņu turnīros četrās vecuma grupās konkurence bija ievērojami mazāka – komandu skaits svārstījās no trim līdz piecām. No visām "Ķekavas Bulldogs" vienībām vislabāk veicās U-14 grupas spēlētājām, kuras pusfinālā ar 4:2 uzvarēja "Rīgas Lauvas", finālā ar 1:4 zaudēja Kocēnu "Rubenei" un izcīnīja sudraba medaļas. Pārējās trijās grupās ķekavietēm trešā vieta un bronzas godalgas.