16.05.2015 10:19

Ķekavas un Garkalnes klubu duelī pārāki "Miesnieki/ Ķekava" regbisti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas un Garkalnes klubu duelī pārāki "Miesnieki/ Ķekava" regbisti RFC ''Livonia'' arhīvs

Ķekavas kluba "Miesnieki" komanda pēc uzvaras 34:15 pār pašreizējiem Latvijas čempioniem "Garkalne/Livonia" regbistiem ar četriem panākumiem četrās spēlēs vēl vairāk nostiprinājusies Latvijas regbija čempionāta vadībā.

Divu, visticamāk, šābrīža Latvijas (un arī Pierīgas) spēcīgāko regbija klubu sezonas pirmajā savstarpējā spēlē piektdien rezultātu atklāja laukuma saimnieki "Miesnieki" ar Jura Iesalnieka soda sitienu, informēja Latvijas Regbija federācijā. Kristaps Bērziņš "Livonia" atbildēja ar to pašu, bet pēc Toma Asējeva piezemējuma un Iesalnieka realizācijas rezultāts kļuva 10:3 ķekaviešu labā.

Kad puslaiks bija apmēram pusē, "Livonia" kapteinis Ainārs Bērziņš izdarīja piezemējumu pa vidu, bet Kristapam Bērziņam problēmas iesist realizācijas sitienu nebija – 10:10. Bet līdz pārtraukumam izcēlās arī Reinis Pepa, un rezultāts kļuva 15:10 "livoniešu" labā.

Taču pēc pārtraukuma laukumā pilnībā dominēja ķekavieši. Emīls Balodis, Elmārs Šefanovskis un Edgars Cīrulis "Miesniekiem" veica vēl trīs piezemējumus, bet punktu pielika uzvarētāju kapteinis Leno Bramanis ar skrējienu pāri puslaukumam, pēc kura un Iesalnieka realizācijas sitiena tika fiksēts beigu rezultāts 34:15.

"Esam ļoti priecīgi, ka pirmo apli noslēgsim pirmajā vietā," ļoti gandarīts bija "Miesnieki/Ķekava" galvenais treneris Uldis Bautris. "Komanda cīnījās tā, ka cepuri nost! Pirmajā puslaikā mums bija diezgan grūti pret "Livonia" uzbrucējiem, gaidījām, ka otrajā būs vēl smagāk, taču tieši otrajā puslaikā viņi lūza. Ar kolektīvu darbu un mazu skaitu kļūdu otrajā puslaikā panācām uzvaru. Par ko gan vēl var būt lielāks prieks, ja ne par uzvaru pār saviem galvenajiem konkurentiem!"

"Garkalne/Livonia" galvenais treneris Toms Zibolis atzina, ka pirmajā puslaikā puiši pildījuši spēles plānu, taču problēmas radīja vairāki nesekmīgi noslēgti uzbrukumi.

"Mums ir jācenšas uzlabot arī disciplīnu. Šajā spēlē diskvalifikācijas dēļ nevarēja spēlēt Gundars Grieķis, bet tagad dzelteno kartīti nopelnīja Reinis Pepa. Pretinieki parādīja savu raksturu – no viņiem jāņem piemērs kā darboties grūtās situācijās. Ja otrais puslaiks mums būtu kā pirmais... Taču redzams, ka puišiem uguns acīs ir."

Pēc piektdienas spēles "Miesnieki/Ķekava" komandai ir 19 punkti (4 spēlēs), "TFS Bulduri" 11 (4), "Garkalne/Livonia" 9 (3), "LMT/Eži" 5 (3), RK "Fēnikss" 2 (1) un "Jūrmala"/LLU 0 (3).

Jāatgādina, ka Latvijas čempionātā sešas komandas spēlē divos apļos. Pirmajās divās vietās esošās komandas 10. oktobrī finālspēlē sacentīsies par zelta medaļām, bet trešās un ceturtās vietas īpašnieces – par bronzas medaļām.