14.05.2015 15:36

Siguldā sacentīsies piecu valstu labākie jaunie badmintonisti

Autors  Latvijas Badmintona federācija
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā sacentīsies piecu valstu labākie jaunie badmintonisti Siguldas badmintona klubs

No 15. līdz 17. maijam Siguldā notiks jau 21. "Yonex" starptautiskais jauniešu turnīrs badmintonā. Tas ir vērienīgākais jauniešu un junioru badmintona turnīrs Latvijā, vienkopus pulcējot gandrīz 120 spēcīgus spēlētājus ne tikai Latvijas, bet arī no Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Polijas.

"Iepriekšējos gadus šajās Siguldas jauniešu sacensībās startējuši un uzvaras guvuši daudzkārtējie Latvijas čempioni pieaugušajiem Kārlis Vidass, Guntis Lavrinovičs, Monika Radovska un Ieva Pope," norāda turnīra rīkotājs un Siguldas badmintona kluba treneris Ainārs Gureckis, atzīmējot, ka Siguldas turnīrā savu starptautisko pieredzi guvusi arī pašlaik labākā Lietuvas spēlētāja Akvile Stapušitīte, kura startējusi arī olimpiskajās spēlēs.

Ainārs Gureckis atzīmē, ka citus gadus Siguldas starptautiskajā turnīrā piedalījušies arī Krievijas, Slovākijas, Čehijas un Ukrainas jaunie badmintonisti. "Krievijas jauniešiem šajā laikā bija pašiem savas sacensības. Vēl mums plānos ir piesaistīt Siguldas turnīram Somijas un Zviedrijas jauniešus," stāsta Ainārs Gureckis.

"Latvijas jauniešiem Siguldas turnīrs ir lieliska iespēja pārbaudīt savus spēkus starptautiskās mērogā tepat Latvijā. Nav jātērē nauda par ceļa izdevumiem un dzīvošanu kaut kur citur, jo spēcīgākie citu valstu spēlētāji sabrauc pie mums. Mums šādas iespējas ir jāizmanto! Tāpēc prieks, ka Siguldā būs Latvijas jaunieši ne tikai no Siguldas, bet arī no Rīgas, Valmieras, Salaspils, Baložiem, Liepājas un Jelgavas," uzskata Latvijas Badmintona federācijas prezidents Mareks Gruškevics.

"Sacensības būs noorganizētas visaugstākajā līmenī, jo tās ir ne tikai Latvijas badmintona vizītkarte, bet arī kā mudinājums visiem Latvijas organizatoriem celt savu latiņu. Būs gan karogi, gan puķēm rotāts pjedestāls, gan arī katram spēlētājam turnīra piemiņas krekls. Lai katrs pieaugušo turnīrs būtu noorganizēts tā, kā Siguldas starptautiskais turnīrs jauniešiem!" mudina Mareks Gruškevics.

"Visus Latvijas predendentus mēs nemaz nespētu uzņemt, tāpēc 23. maijā Siguldas 1. pamatskolas sporta zālē rīkosim turnīru arī mazāk pieredzējušiem jauniem badmintonistiem, kuri sacenstos par savām pirmajām godalgām badmintona laukumos," precizē Ainārs Gureckis.

"Žēl, bet šobrīd Siguldas 1. pamatskolas sporta zāle vēl ir par mazu, lai šo turnīru varētu iekļaut Pasaules Badmintona federācijas junioru reitinga turnīru kalendārā, taču līdz ar Siguldas jaunās sporta halles uzcelšanu, un ņemot vērā Siguldas turnīra vēsturi un esošo popularitāti, mēs noteikti kārtosim nepieciešamos dokumentus, lai iekļautu Siguldas turnīru Pasaules Badmintona federācijas junioru reitinga turnīru kalendārā," informē Ainārs Gureckis, piebilstot, ka Siguldas turnīrs jau tagad ir apmeklētāks nekā daudzi pasaules kalendārā iekļautie turnīri.

Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics cer, ka jau 2016. gada vasarā Siguldas badmintonisti jau varēs trenēties jaunajā Siguldas sporta kompleksā, kur iedzīvotājiem būs pieejams tik ilgi gaidītais baseins un smagatlētikas zāle profesionālajiem sportistiem.

"Saprotams, ka vēsturiski Siguldā prioritārie ir ziemas sporta veidi, taču badmintons ieņem stabilu vietu starp siguldiešu vidū populārākajiem sporta veidiem. Šim sporta veidam Siguldā ir gan senas tradīcijas, gan arī atzīmēšanas vērti Latvijas mēroga panākumi," lepojas Uģis Mitrevics.

21. "Yonex" starptautisko jauniešu turnīru organizē Siguldas Badmintona klubs sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību un "Yonex".

Sacensības notiks Siguldas 1. pamatskolas sporta zālē, Siguldā, Pulkveža Brieža ielā 105. Piektdien, 15. maijā, sacensību sākums plkst. 15.00, sestdien un svētdien – plkst. 9.00.