13.05.2015 10:53

Carnikavietis Skujiņš kļuvis par Kalifornijas velobrauciena līderi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Carnikavietis Skujiņš kļuvis par Kalifornijas velobrauciena līderi AFP

23 gadus vecais "Hincapie Sportswear" komandas pārstāvis Toms Skujiņš izcīnījis spožu uzvaru daudzdienu velobrauciena "Amgen Tour of California" trešajā posmā un kļuvis par kopvērtējuma līderi.

170 kilometrus garā posma sākumā T. Skujiņš bija viens no septiņiem riteņbraucējiem, kas jau distances sākumā aizmuka no lielās grupas un vēlāk sasniedza piecu minūšu pārsvaru. Vienā no pēdējiem kalniem carnikavietis atrāvās no konkurentiem un finišu sasniedza lepnā vientulībā 66 sekundes pirms tuvākā sekotāja.

"Smaga diena. Komanda vēlējās, lai kāds būtu atrāvienā, tāpēc mēs aktīvi iesaistījāmies uzbrukumos, taču pagāja daudz laika, līdz tas noformējās. Oskars Klārks bija kopā ar mani un pieskatīja, lai pietaupu savas kājas. Kad sasniedzām Hamiltona kāpumu, sāku braukt pats savā tempā un līdz smailei ieguvu labu pārsvaru, tādēļ vienkārši vajadzēja turpināt," Latvijas riteņbraucējs izteicies pēc, iespējams, karjeras nozīmīgākās uzvaras.

"Nobraucieni man bija parocīgi, jo tajos ir grūti dzīties pakaļ. Es daudz mocījos pirms finiša un līdz galam vēl nespēju noticēt, taču esmu priecīgs, ka spēju to paveikt komandai, sponsoriem un sev pašam. No manis tas prasīja daudz, bet darīsim visu, kas mūsu spēkos, lai nosargātu vadību, cik ilgi vien iespējams."

Kalifornijas velobrauciena kopvērtējumā T. Skujiņš par 32 sekundēm apsteidz slovāku Peteru Saganu un par 43 sekundēm kanādieti Robu Britonu.  Sacīkstēs vēl atlikuši pieci posmi, ieskaitot 24,2 km individuālo braucienu. Sacensības noslēgsies svētdien Losandželosā.