12.05.2015 15:28

Petanka čempionāta pirmajā posmā Upesciema kluba pārstāvei bronza

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ventspils piedzīvojumu parkā aizvadīts Latvijas čempionāta pirmais posms petankā vienspēlēs dāmām. 26 dalībnieču vidū bija arī sporta kluba "Upesciems", "Upesciema Warriors", Ropažu novada "Boule" un "Petank Ikšķile" pārstāves.

Pēc priekšsacīkstēm, kas aizritēja piecās kārtas, labāko astoņniekā izdevās iekļūt trijām no viņām. Veiksmīgākā izrādījās SK "Upesciems" pārstāve carnikaviete Laura Miglāne (att. pirmā no kreisās), kura izslēgšanas turnīrā vinnēja ceturtdaļfināla spēli, zaudēja pusfinālā, bet guva uzvaru 13:8 pār ventspilnieci Ingu Apmani cīņā par trešo vietu.

Pirmās divas vietas ieguva Ventspils kērlinga kluba petanka spēlētājas Agita Puriņa un Evita Viļumova. Arī piektā bija ventspilniece Aida Pētersone, sesto pozīciju ieņēma Gaļina Sosņina no "Upesciema Warriors", bet astotajā vietā finišēja "Boule" pārstāve Velta Millere.

Latvijas vienspēļu čempionāts petankā dāmām tiks izspēlēts divās kārtās – otrā paredzēta 22. augustā Garkalnes novada Upesciemā.

Nedaudz agrāk tika aizvadīts Latvijas jauniešu čempionāts vienspēlēs. Vienpadsmit dalībnieku vidū bija divas meitenes, un tieši viņas arī izcīnīja pirmās divas vietas – finālā "Petank Ikšķile" komandas pārstāve Laura Lēnerte ar 10:9 pārspēja Mariju Elizabeti Silovu no kluba "Upesciema Warriors". Trešajā vietā ierindojās Kristaps Stepiņš no sporta kluba "Boule".