12.05.2015 11:00

Ādažos riteņbraucēji bauda pavasari; Siguldai prezentācija Vācijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažos riteņbraucēji bauda pavasari; Siguldai prezentācija Vācijā Pēteris Liepiņš, baltijasmaratoni.lv

Pagājušās nedēļas nogalē trešo reizi norisinājās Ādažu kalnu riteņbraukšanas (MTB) maratons ar vairāku simtu vietēju un kaimiņu novadu velosporta cienītāju piedalīšanos. Savukārt Vācijas pilsētā Zingenā notika nākamgad Siguldā paredzētā Eiropas MTB maratona čempionāta prezentācija.

Ādažu MTB maratons, kurā dalībnieki varēja izvēlēties 20 vai 30 km distances, pēc rīkotāju domām, ir lielisks pasākums gan tiem, kuri ikdienā pārvietojas ar velosipēdu, bet vēl nekad nav piedalījušies sacensībās, gan profesionāļiem un pusprofesionāļiem, kuri turpina iesildīties pirms MTB sezonas galvenajiem notikumiem. Ne velti gana daudz Ādažu MTB velomaratona dalībnieku jau dienu vēlāk Kuldīgā startēja Latvijā lielākā kalnu riteņbraukšanas sacensību seriāla SEB MTB otrajā posmā.

Kaut arī pavasarīgā laika un veselīgas izkustēšanās baudīšana bija svarīgāka par sportiskajiem rezultātiem, neiztika bez labāko noskaidrošanas vairākās vecuma grupās sporta un tautas klasē.

Par velobrauciena absolūto uzvarētāju kļuva "Ādaži Velo" komandas pārstāvis un bijušais novada pašvaldības mērs Normunds Zviedris, kurš finišā par nieka tiesu apsteidza Ernestu Benhenu-Bēkenu, Ivaru Prokofjevu un Latvijas mēroga MTB sacensībās daudz panākumu guvušo Dmitriju Sorokinu. Dāmām labāko trijniekā iekļuva Katrīna Jaunslaviete, Endija Rutule un vēl viena "Ādaži Velo" pārstāve Zanda Rutkovska.

Atsevišķās vecuma grupās par uzvarētājiem kļuva: Roberts Andersons un Madara Eriņa (2001./02. g.dz.), Mārtiņš Roberts Matisons un Adele Ilga Spigovska (1999./2000.g.dz.), Edijs Strēlis un Dagnija Modesta Auzāne (1997./98. g.dz.), Herberts Pudāns un Sindija Skangale (1981./96. g.dz.), Edgars Lukjanovičs un Ilona Lavrenova (1971./80. g.dz.), kā arī Sergejs Rodionovs un Rima Kalniete (1970. g.dz. un vecāki). Laureātu vidū bija gan carnikavieši Justīne Brūvere un Raimonds Garenčiks, gan ķekaviete Krista Ratniece. Kupli apmeklētas bija arī bērnu sacensības 400 un 800 metru distancēs.

Tostarp Vācijas pilsētā Zingenā svētdien notikušā "Rothaus Hegau Bike" kalnu divriteņu maratona un Eiropas MTB čempionāta maratonā ietvaros notika nākamgad Siguldā paredzētā Eiropas MTB čempionāta prezentācija, kurā piedalījās Latvijas Riteņbraukšanas federācijas prezidents Igo Japiņš un Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Viņi iepazīstināja Eiropas Riteņbraukšanas savienības (UEC) ģenerālsekretāru Enriko Dellu Kasu un citus augsta mēroga UEC pārstāvjus par Siguldas gatavību uzņemt tik augsta mēroga sporta notikumu Latvijā. Par to, ka Siguldas novads, pateicoties savam reljefam un sakārtotajai infrastruktūrai, ir lieliski piemērots Eiropas čempionāta rīkošanai, prezentācijā pārliecinājās UEC pārstāvji.

Uģis Mitrevics, būdams labi zināms kā kalnu riteņbraukšanas cienītājs, rādīja piemēru un arī pats startēja sarežģītajā "Rothaus Hegau Bike" kalnu divriteņu maratonā un 80 kilometru garajā distancē izcīnīja 35. vietu absolūtajā vērtējumā un 11.vietu savā vecuma grupā.