11.05.2015 11:20

Pierīgas novusa čempionei – arī Latvijas čempiones tituls

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aiva Oša Aiva Oša Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Aiva Oša, kura pirms nepilniem diviem mēnešiem palīdzēja Babītes novada komandai izcīnīt pirmo vietu Pierīgas novadu spēļu novusa turnīrā, pārī ar Birutu Babru no Aizkraukles uzvarējusi Latvijas čempionātā dubultspēlēs dāmām.

Nedēļas nogalē Ķekavas sporta klubā notikušajā Latvijas dubultspēļu čempionāta finālturnīrā novusā dāmām piedalījās septiņpadsmit spēcīgākie Latvijas dueti pēc šīs sezonas rezultātiem. A. Oša un B. Babra turnīru beidza ar 13 uzvarām, trim zaudējumiem un 37 punktiem no 48 iespējamiem. Otrās vietas ieguvējas kuldīdznieces Anitu Leju un Mudīti Vīganti viņas apsteidza par diviem punktiem.

Trešajā vietā ierindojās Nadežda Čaiko un Benita Vīksne no Rīgas (29 p.), bet mājinieces ķekavietes Regīna Andersone un Daina Vanaga ar četrām uzvarām un 14 punktiem palika pēdējā 17. vietā.

Vienlaikus Ķekavā notika Latvijas čempionāta finālturnīrs vīriem ar 20 spēcīgāko pāru piedalīšanos. No Pierīgas novusa spēlētājiem vistuvāk medaļām bija Alfrēds Reinsons no Babītes, kurš kopā ar cēsnieku Valdi Rubeni ieņēma sesto vietu, nopelnot 31 punktu no 57 iespējamiem (desmit uzvaras, deviņi zaudējumi).

Astotajā vietā ierindojās vēl viens šāgada Pierīgas novadu spēļu čempions Ainārs Grosens kopā ar rīdzinieku Valdi Čunku (30 p.), bet 13. pozīcijā finišēja ķekavietis Juris Firsts kopā ar Juri Pūpolu no Ķeguma (26 p.). Par Latvijas čempioniem dubultspēlēs pārliecinoši kļuva Guntis Driķis no Cesvaines un Uldis Kampāns no Jēkabpils – 48 punkti.

Ar dubultspēļu čempionātiem Latvijā faktiski ir noslēgusies novusa sezona, kas atsāksies rudens pusē.