11.05.2015 10:09

Upesciema regbija laukumā veicas ķekaviešiem un spāņiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Upesciema regbija laukumā veicas ķekaviešiem un spāņiem Latvijas Regbija federācija

Ķekavas novada regbija klubs "Miesnieki" Garkalnes novada Upesciema stadionā pēc gada pārtraukuma atguvis Latvijas kausu regbijā-7. Savukārt Latvijas izlasei regbijā-13 cīņa par ceļazīmi uz 2017. gada Pasaules kausa finālturnīru turpat beidzās jau pirmajā spēlē.

Kluba "Miesnieki" pirmā komanda "STATS Serviss", iespējams, svarīgāko uzvaru ceļā uz Latvijas kausu izcīnīja jau apakšgrupu turnīrā, kurā ar 19:7 pārspēja pagājušā gada trofejas ieguvējus kluba "Garkalne/Livonia" pirmo komandu "Huracan/Livonia". Līdz ar šo panākumu ķekavieši uzreiz nodrošināja vietu pusfinālā, kur ar 31:14 pārspēja "TFS Bulduri" vienību un pēc tam finālā ar 17:12 "Beverīna/Fēnikss" regbistus.

Par turnīra labāko spēlētāju tika atzīts Elmārs Šefanovskis no "STATS serviss" komandas.

"Miesnieku" otrā komanda, kas turnīrā piedalījās zem Ķekavas novada sporta skolas komandas izkārtnes, deviņu komandu konkurencē ierindojās septītajā vietā. Savukārt laukuma saimniekiem turnīrs izvērtās pagalam neveiksmīgs – "Huracan/Livonia" noslēgumā ierindojās piektajā vietā, bet kluba otrā komanda "Hansa Flex/Livonia" – priekšpēdējā astotajā vietā.

Dienu iepriekš turpat Upesciema stadionā notika 2017. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēle regbijā-13, kurā Latvijas izlase uzņēma Spānijas valstsvienību. Izšķirošo pārsvaru iegūstot jau pirmajā puslaikā (20:0), viesi guva uzvaru 32:12, un Latvijas regbistiem līdz ar to šis turnīrs ir beidzies. Piezemējumus mājinieku labā veica Mikus Ozols, Aleksandrs Kolodinaitis un Kārlis Garokalns.