10.05.2015 11:58

Babītes florbolisti uzvar Pierīgas novadu turnīrā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes florbolisti uzvar Pierīgas novadu turnīrā Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Otro vietu pēdējo triju gadu Pierīgas novadu sporta spēļu turnīros Babītes florbola komandai beidzot izdevies nomainīt ar čempionu titulu.

Pierīgas novadu florbola turnīram šogad bija pieteikušās deviņas komandas, kas rīta pusē aizvadīja priekšsacīkšu turnīrus trijās grupās, bet pēcpusdienā izspēlēja divus finālturnīrus par 1.–3. un 4.–6. vietu. Trešo vietu ieguvēji grupās kopvērtējumā palika dalītā 7.–9. vietā.

Babītes novada florbolisti turnīru sāka Inčukalnā, kur ar 10:2 pieveica Krimuldas novada komandu un ar 6:0 mājiniekus inčukalniešus, kuri savukārt ar 13:4 apspēlēja Krimuldas florbolistus un ierindojās otrajā vietā.

Finālturnīram par 1.–3. vietu kvalificējās arī Baldones komanda, kas Ulbrokā uzvarēja Salaspili 6:4 un nospēlēja neizšķirti 3:3 ar pēdējo triju gadu čempioniem Stopiņu florbolistiem, kuri šoreiz grupā palika pēdējā trešajā vietā. Savukārt Saulkrastos pirmo vietu izcīnīja Mārupes novada komanda, kas guva uzvaras pār laukuma saimniekiem (4:1) un Ropažu florbolistiem (8:2).

Galvenajā finālā, kas notika Ulbrokas sporta kompleksā, nepārspēti palika Babītes florbolisti, kuri ar 5:3 uzvarēja Baldones komandu un ar 6:1 Mārupi. Cīņā par otro vietu baldonieši pārspēja mārupiešus 5:4. Čempionu sastāvā spēlēja Oskars Jonāns, Atis Blinds, Edgars Poņemeckis, Mārtiņš Lapsiņš, Alberts Jēkabsons, Armīns Lutkevics, Kristaps Lapsiņš, Bruno Ritums, Reinis Dālbergs, Emīls Berķis, Andrejs Zeltiņš un Kaspars Romanovs.

Inčukalnā tika sadalītas vietas no ceturtās līdz sestajai. Ceturtajā pozīcijā kopvērtējumā Pierīgas novadu turnīru beidza Saulkrastu florbolisti, kuri pārspēja salaspiliešus 3:1 un nospēlēja 3:3 ar mājiniekiem. Bet piekto vietu noslēgumā ieņēma Salaspils komanda, kas Inčukalna vienību uzvarēja 5:3.

Šāgada Pierīgas novadu sporta spēles turpināsies 30.maijā ar kalnu riteņbraukšanas (MTB) sacensībām Baldonē.