08.05.2015 16:45

Sestdien Lorupes gravā notiks longborda sacensības

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sestdien Lorupes gravā notiks longborda sacensības arhīvs

9. maijā Lorupes gravā norisināsies Latvian Downhill Longboarding Series (LDLS) jaunās sezonas pirmās sacensības – "Chill on the hill".

Šīs vienas dienas sacensības vienkopus pulcēs aktīvākos longbordu nobrauciena piekritējus, kā arī būs lieliska iespēja iepazīt nobraucienu tiem, kuri vēlas savu longbordošanas pieredzi pacelt jaunā līmenī. Plānotā trase ir vienkārša un piemērota ikvienam, tāpēc tieši Lorupes sacensības ir īsta vieta, kur atklāt sezonu, apgalvo rīkotāji.

Dalībnieki sacentīsies "Open" jeb kopējā ieskaitē, dāmu grupā, junioru grupā (17 g. v. un jaunāki) un "Masters" grupā (35 g. v. un vecāki). Kā ierasts, šajās sacensībās notiks arī "Rookie" jeb iesācēju grupas braucieni tiem dalībniekiem, kuri līdz šim nav piedalījušies nevienās LDLS sacensībās.

Sacensību treniņbraucienu sākums plānots plkst. 11, kam sekos kvalifikācijas braucieni un fināli, turklāt finālbraucienos dalībnieki trasē dosies vienlaikus pa seši. Savukārt apbalvošana plānota aptuveni plkst. 17.30. Skatītājiem piebraukšana sacensību vietai Lorupes gravā no Rīgas puses. Sacensību norises laikā 9. maijā no plkst. 10 līdz 18 tiks slēgta transporta kustība Lorupes gravā.

Longbordu nobraucienā dalībnieki sacenšas ar aptuveni metru gariem skrituļdēļiem, kuriem ir lielāki un platāki ritentiņi nekā klasiskajiem skeitborda dēļiem, tāpēc tie ripo daudz ātrāk.