08.05.2015 11:44

Aicina iepazīties ar jaunu galda spēli – kenoss

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aicina iepazīties ar jaunu galda spēli – kenoss www.kenoss.lv

Sestdien plkst. 15 Olaines sporta namā Latvijas kenosa klubs aicina interesentus iepazīties ar Latvijā izveidotu interesantu galda spēli, kurā ir apvienotas divas pasaulē populāras spēles – kērlings un novuss.

Kenoss ir galda spēle uz speciāli izgatavota galda. Spēles noteikumi sastāv tikai no 11 punktiem – līdz ar to tā ir vienkārša, bet tai pašā laikā aizraujoša.

Spēlētāju uzdevums – līdzīgi kā kērlingā – ir ar sitienu palīdzību izvietot savas ripas jeb "kenas" pēc iespējas tuvāk "mājas" centram, savācot pēc iespējas vairāk punktu. Sitieni jeb gājieni tiek veikti ar speciālām nūjām jeb "bigām", kas līdzinās novusa spēles inventāram.

Jau svētdien plkst. 11 jaunās galda spēles prezentācijas pasākums paredzēts Salaspils sporta namā, bet 20. maijā paraugdemonstrējumi notiks Inčukalna sporta kompleksā un Vangažu kultūras centrā.

Latvijas kenosa kluba informācija liecina, ka visās vietās tiks organizēti arī nelieli miniturnīri ar iespējām parādīt un pilnveidot savas jauniegūtās prasmes, kā arī iegūt savā īpašumā īpašas piemiņas balvas. Drīzumā varētu notikt arī pirmais oficiālais kenosa turnīrs.