07.05.2015 10:08

Pierīgas orientieristu sacensībās uzvar mārupieši

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas orientieristu sacensībās uzvar mārupieši Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Pierīgas novadu sporta spēļu sacensībās orientēšanās sportā otro gadu pēc kārtas uzvarējusi Mārupes novada komanda, kas aiz sevis atstāja Saulkrastu un Babītes orientieristus.

Pierīgas sporta spēļu sacensībām pie Lilastes ezera bija pieteikušās desmit novadu komandas, kuru vidū gan nebija orientēšanās sporta tradīcijām bagāto Carnikavas un Ādažu pārstāvju. Individuāli rezultātus 2,9–9,2 km distancēs vērtēja sešās vecuma grupās vīriem un dāmām, bet komandu ieskaitē tika ņemti vērā seši labākie katras komandas pārstāvju rezultāti un iegūtie punkti (par 1. vietu 20 p., par 2. vietu 18 p. utt.).

Mārupes orientieristi sāncenšus pārspēja gan ar kvantitāti, gan kvalitāti. Viņi bija vienīgie, kas sacensībās startēja ar gandrīz pilnu komandu (14 dalībnieku maksimāli atļauto 15 vietā), un kopvērtējumā viņiem tikai mazliet pietrūka līdz maksimālajai punktu summai (120). Mārupieši atsevišķās vecuma grupās izcīnīja piecas pirmās vietas, kā arī pa divām otrajām un trešajām vietām, summā nopelnot 118 punktus.

Otrajā vietā ar 109 punktiem ierindojās Saulkrastu komanda (trīs pirmās vietas, viena otrā un divas trešās), bet trešo vietu ar 106 punktiem ieguva Babītes novads (viena pirmā, trīs otrās un divas trešās vietas). Tālākās vietas ieņēma Ropaži (103 p.), Ķekava (91), Salaspils (90), Sēja (90), Baldone (81), Olaine (80) un Mālpils (37).

Individuāli pirmajā vecuma grupā (16–29 g.v.) uzvarēja Zigmārs Gailis (Salaspils) un Kendija Aparjode (Saulkrasti), otrajā grupā (30–39 g.v.) – Jānis Peilāns (Saulkrasti) un Anna Andersone (Mārupe), trešajā grupā (40–49 g.v.) – Jānis Ozoliņš (Mārupe) un Irita Puķīte (Saulkrasti), ceturtajā grupā (50–59 g.v.) – Jānis Lagzdkalns (Mārupe) un Ilze Laure (Babīte), piektajā grupā (60–69 g.v.) – Andris Kosmačevs un Gunta Lebedoka (abi Mārupe) un sestajā grupā (70 g.v. un vecāki) – Jānis Aprubis un Maira Liepa (abi Ropaži).

Pierīgas novadu sporta spēles turpināsies jau sestdien ar vīru florbola turnīru, kuram pieteikušās deviņas komandas.

Rīta pusē tiks aizvadīti priekšsacīkšu turnīri trijās grupās, aizvadot 2x15 minūtes garas spēles. Ulbrokā no plkst. 10 savā starpā tiksies Stopiņu novada (pagājušā gada turnīrā 1. vieta), Salaspils (4.) un Baldones novada (8.-9.) komandas, Inčukalnā – Babītes (2.), Krimuldas (5.) un Inčukalna (8.-9.) vienības, bet Saulkrastos – Mārupes (3.), Saulkrastu (6.) un Ropažu (7.) florbolisti.

Pēc šīm spēlēm daļai komandai būs jāveic pārbraucieni, lai no plkst. 14 sāktu finālturnīrus. Turnīrs par 1.–3. vietu, kurā piedalīsies apakšgrupu uzvarētāji, paredzēts Ulbrokā, bet par 4.–6. vietu – Inčukalnā. Savukārt komandas, kas apakšgrupās būs palikušas pēdējā trešajā vietā, turnīru noslēgs ar dalītu 7.–9.vietu.