05.05.2015 11:29

Neatkarības dienas velobraucienā atbalsta Jūrmalas bērnunama "Sprīdītis" bērnus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Neatkarības dienas velobraucienā atbalsta Jūrmalas bērnunama "Sprīdītis" bērnus Publicitātes

Dienā, kad visā Latvijā tika atzīmēta Neatkarības atjaunošanas 25. gadadiena, Jūrmalā pulcējās vairāk nekā 3000 dalībnieku no visas Latvijas, piedaloties vērienīgā Neatkarības dienas velobraucienā.

Pasākuma rīkotāji pavēstīja, ka visi dalības maksās iegūtie līdzekļi tiks ziedoti velosipēdu iegādei bērnunama "Sprīdītis" bērniem, lai jau šovasar bērni varētu veselīgi un aktīvi pavadīt savu brīvo laiku.

"Veselības pasaule" 125 kilometru sporta distancē vīriešu konkurencē pirmo vietu izcīnīja velokomandas "Rietumu Delfin" riteņbraucējs Deins Kaņepējs, kurš distanci veica 2 stundās, 50 minūtēs un 44,05 sekundēs. Otrais finišēja Rihards Bartuševičs, no līdera atpaliekot par 1,5 sekundi, bet trešo vietu ieguva Valters Čakšs (2.50:48,40).

Dāmu konkurencē sporta distancē pirmā finišēja Endija Rutule, kura distanci veica 2 stundās 54 minūtēs un 22,05 sekundēs. Otro vietu ieguva Madara Fūrmane (3.16:55,7), trešā finišēja Katrīna Jaunslaviete, no otrās vietas ieguvējas atpaliekot par 2,85 sekundēm.

"Sacensības vērtēju kā ļoti izdevušās – distance bija sarežģīta, un pats brauciens bija aizraujošs – interesants maršruts un daudzveidīgs trases segums. Augstāku grūtības pakāpi radīja sānvējš," stāstīja velobrauciena uzvarētājs Deins Kaņepējs. "Paldies maniem komandas biedriem, kas palīdzēja veiksmīgi finišēt, – uzvaru mēs sasniedzām kopā. Atmosfēra sacensībās bija patīkama un uzmundrinoša – šī bija lieliska iespēja pavadīt svētkus aktīvā noskaņojumā."

"Seesam" 28 km tautas distancē vīriešu konkurencē uzvaras laurus plūca Jānis Rubiks (44:58,60). Otro vietu, no uzvarētāja atpaliekot 0,25 sekundes, ieguva Edvīns Reinholds, bet trešo vietu izcīnīja Vladlens Gurkins no Ķekavas novada sporta skolas (44:59,40). Dāmām ātrākā bija Viktorija Sipoviča (45:01,25).

Ģimenes distances dalībnieki pārsteidza visus klātesošos ar krāšņiem tērpiem, tā pretendējot uz balvām kādā no nominācijām. Distances dalībnieki bija ieguldījuši laiku un radošas idejas, lai ģimene būtu vienota savā vizuālajā tēlā. Tāpat profesionālu sportistu cienīga spriedze norisinājās "Venden" bērnu distances braucienā, bet ģimenes distances dalībnieku vidū bija arī brauciena jaunākais dalībnieks – vien pāris mēnešus vecs.

"Mūsu ģimene vienmēr izmanto iespēju aktīvi atpūsties – braucam gan ar velosipēdiem, gan skrituļojam, jo tā ir lieliska iespēja visai ģimenei būt kopā. Aicinām arī citas ģimenes nesēdēt mājās, bet pavadīt brīvo laiku svaigā gaisā, nodarbojoties ar veselīgām un sportiskām aktivitātēm. Šodien mums ir īpaša svētku sajūta – esam kopā un sportojam Latvijas Neatkarības atjaunošanas gadadienā," pozitīvās emocijās dalījās ģimenes distances nominācijas "Kuplākā ģimene" ieguvēji, Kreitālu ģimene no Rīgas.

Kā atzina pasākuma apmeklētāji, īpaši saviļņojošs bija leģendārās grupas "Jumprava" koncerts, kas uzstājās ar stundu garu programmu, izpildot populārākās grupas dziesmas. Tāpat tika vākti papildu ziedojumi velosipēdu iegādei bērnunama "Sprīdītis" bērniem.