30.04.2015 14:34

Ādažu puikām – Latvijas Jaunatnes basketbola līgas bronza

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažu puikām – Latvijas Jaunatnes basketbola līgas bronza Publicitātes

VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas finālturnīrā U-12 vecuma grupā puišiem (2003. gadā dzimušie un jaunāki), kas notika Ādažos un kurā piedalījās šīs sezonas astoņas labākās komandas, trenera Arņa Krištopāna vadītie mājinieki izcīnīja trešo vietu.

Apakšgrupu turnīrā ādažnieki izcīnīja trīs uzvaras – 59:31 pār Bērnu un jauniešu basketbola skolas (BJBS) "Rīga"/DSN pirmo komandu, 50:28 pār vienaudžiem no Jēkabpils un 51:42 pār BJBS "Rīga"/DSN otro komandu.

Pusfinālā nācās piedzīvot vienīgo zaudējumu – 32:45 pret "Ķeizarmežs/Sarkandaugava" vienību. Savukārt finālā par trešo vietu, mača gaitā atspēlējot diezgan lielus mīnusus, ar divu punktu pārsvaru vēlreiz tika pārspēta BJBS "Rīga"/DSN otrā komanda – 41:39.

Par turnīra uzvarētājiem kļuva "Ķeizarmežs/Sarkandaugava" jaunie basketbolisti. Finālturnīra Zvaigžņu piecniekā tika iekļauts Ādažu komandas pārstāvis Edijs Eglītis.

Kopumā Ādažu U-12 basketbolisti šosezon Latvijas Jaunatnes līgas turnīrā aizvadīja 30 spēles un piedzīvoja tikai trīs zaudējumus.

Vēl jāatzīmē, ka atbilstoši līgas tradīcijai katram finālturnīra dalībniekam līdzi bija jābūt sekmju izrakstam ar klases audzinātājas parakstu un skolas zīmogu, un spēlēs drīkstēja piedalīties tikai tie, kuriem vidējā atzīme nevienā priekšmetā nebija zemāka par četri, tātad – tikai sekmīgie.

Tuvāko nedēļu laikā notiks VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas finālspēles vēl piecās vecuma grupās.