29.04.2015 22:12

Siguldas basketbolisti izstājas no cīņas par LBL3 medaļām

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas basketbolisti izstājas no cīņas par LBL3 medaļām BK "Sigulda"

Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas ceturtdaļfināla sērijā basketbola klubs "Sigulda" divu spēļu summā ar 24 punktu starpību piekāpies Iecavas klubam "Dartija", kas pusfinālā būs Carnikavas komandas pretinieks.

Pēc savā laukumā piedzīvotā zaudējuma 58:68 siguldiešiem iekļūšanai pusfinālā trešdien viesos LBL3 pamatturnīra uzvarētāji bija jāpārspēj ar 11 punktu pārsvaru. Pats cīņas sākums viņiem deva cerību, ka šis uzdevums ir izpildāms, – 7. minūtē 13:5. Taču vēl līdz pirmās ceturtdaļas beigām "Dartija" panāca izlīdzinājumu (15:15), bet pirmā puslaika izskaņā panāca jau astoņu punktu pārsvaru (36:28).

Trešās ceturtdaļas beigās BK "Sigulda" pamanījās no "mīnus 13" starpību samazināt līdz pieciem punktiem (43:48), taču laukuma saimnieki ātri atspēlējās un atlikušajā laikā noturēja 10–12 punktu pārsvaru. Gala iznākums 70:56 un divu spēļu summā 138:114 Iecavas "Dartija" labā.

BK "Sigulda" rindās sezonas pēdējā spēlē, kā ierasts, rezultatīvākais bija Edmunds Tukišs ar 17 punktiem. Pa desmit punktiem pievienoja Artūrs Melnieks un Raimonds Rudzāts.

Pusfināla sērijā ar "Dartiju" tiksies Carnikavas komanda, kas pirmdien ceturtdaļfinālā otrreiz pārliecinoši pieveica sporta klubu "Rūjiena".

Iecavas un Carnikavas klubi šosezon tikušies divas reizes, un abās uzvarēja "Dartijas" basketbolisti – 84:76 un 78:71. Kaut arī viņi formāli ir pāra favorīti, jāņem vērā, ka šīs spēles notika vēl pagājušā gada beigās, turklāt carnikavieši nav zaudējuši jau astoņos mačos pēc kārtas. Arī pusfināla sērijas uzvarētājs tiek noteikts divu spēļu summā.